fbpx

Спиралата на живота в осъзнатото ни съществуване

Всеки поне веднъж в живота си е чувал понятието Сакрална геометрия. В нея се преплитат наука, изкуство, духовност и религия.

За да сме осъзнати и живеем живота си в красота и хармония, трябва да изучим принципите на Сакралната геометрия.

Всичко в Света е Енергия в постоянна промяна, 

която може да бъде описана математически и геометрически. Енергиите във Вселената не се увеличават или намаляват, а непрекъснато се трансформират от един в друг вид.
Няма начало и край, само промяна. Краят на един цикъл бележи началото на друг.

Спиралaтa

Завъртените линии на спиралите могат да бъдат определени като динамика, движение, прогрес – това е като карта на живота.

Според Мирча Елиаде символизмът на спиралата е доста сложен но обединява съзиданието и еволюцията в цялата Вселена – цикъла живот-смърт-прераждане. 

В древните цивилизации спиралата е свързвана със слънцето, което се ражда всяка сутрин и умира вечерта, за да се прероди отново на сутринта.

Космоса ни открива безброй галактики, включително и нашата, които имат спираловидна форма на растеж, която тръгва от една централна точка.

В йероглифната система на древен Египет спиралата изобразява космическите форми в движение, илюстрира отношението между единство и множественост. Древните келти и обитатели на Европа също са оставили спирали, издълбани в пещери и долмени, ритуалните накити или за украса на сечива, обредни хлябове. 

Има спирали и сред американските индианци, тибетската култура от предбудисткия й период, африканските племeна, в езическия Север.. навсякъде. Двойна спирала представлява баланса на противоположностите – при даоистите са енергиите “ин-ян”. И траките по нашите земи са рисували двойки спирали, свързани заедно, като едната е дясновъртяща, а другата е лявовъртяща се спирала. Дори гръцката линия “меандър” е силно стлизирана и изчистена форма на спирала. Първоизточникът на Лабиринта е също е спирала.

Цялата природа е осеяна със спираловидни форми – стебла, листа, съвършенни цветове на розата, раковини, урагани, водовъртежи,  нашето ДНК…

Посоката на  спирала може да се използва за фокусиране и манифестиране на намерение, за начало, растеж, или може да е в обратна посока сочеща концентрация, завършен цикъл, снижаваща се енергия.

В сакралната геометрия съществуват пет уникални форми, наречени Платонови тела. Те произхождат от първата информационна система – Плода на Живота – и са скрити в линиите на Куба на Метатрон.
Сакрални са и формите,  транформирани от Семето на живота – Яйцето, Цветето, Плодът, Дървото на живота, Златната спирала, Куб Метатрон.

Златно сечение описва движението на спирата в математически ред. То е и символ за красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата. Терминът „златно сечение“ е въведен от Леонардо да Винчи като пропорция за „идеалното човешко тяло“, но е приложимо за всички структури създадени от човека и природата. 

Спиралата, вплетена в Златното сечение, е вековният символ на духовното развитие и нашата идентичност с Вселената. 

Спиралата на живота символизира 

физическото, умственото и духовното развитие на човека, криволичещ през безкрайните цикли и ритми на живота. Точно както една спирала се движи в посока нагоре или надолу, докато непрекъснато се върти около централна точка, самият живот е съставен от различни цикли – раждане, растеж, разпад и прераждане.

Тези цикли се проявяват в природата, взаимоотношенията и личностното развитие. Символът на спиралата ни насърчава да разпознаем и прегърнем тези природни ритми.

Чрез вникване, осъзнаване и работа със спиралите можем да разберем по-добре себе си и своето място в по-голямата вселена. Да придобием представа за нашите собствени модели на поведение и възприятие.

Като се синхронизираме с ритмичния поток на спиралата, ние се научаваме да се справяме с предизвикателствата на живота по-лесно. Можем да намерим стабилност, като приемем променливите емоции и събития в нашия живот.

Спиралата на живота дава възможности за

  • Разширяване на съзнанието
  • Растеж и разгръщане на потенциал
  • Пътуване и трансформация
  • Възприемане на обратите на живота
  • Баланс, хармония, намиране на равновесие

Спиралата ни напомня да останем отворени за нови преживявания, да се простираме отвъд зоните си на комфорт и да последваме непрекъснатия процес на израстване.

Свещената или сакрална геометрия 

е завладяваща тема, която човек може да прекара цял живот в изучаване. 

Тези структури символизират различни аспекти на Вселената и могат да се използват за представяне на концепции като единство, баланс и хармония.

Как може да се случи това? – в МегАрт център можете да намерите невероятни практични курсове  с теми от Сакралната геометрия с водещ Мега Костова, художник, педагог, изследовател на човешкия ум и инструктор по метода Нейрографика, и ще научите 

 ⭐  за вселенските принципи и как работи света 

 ⭐  как да се хармонизираш с него

 ⭐  как да структурираш своите проекти и ситуации,

 

 ⭐  как да можеш сам да построяваш всички тези структури и хармония

 ⭐  как да изследваш и намираш правилния път с лабиринти на живота

 ⭐  как да използваш и кодираш енергията на мандалите и 

 ⭐  как да релаксираш и да се освободиш от стреса с дзен завъртулки рисунки.

В тези курсове не се занимаваме със самите математически модели на тези структури и пропорции. Ние ги разглеждаме като форми, принципи и закони, които всеки може да усвои чрез прости примери и лесни за научаване и прилагане техники.

Чрез тези знания и техники човек неусетно започва да структурира, хармонизира и подрежда вътрешния си свят и да сътворява действителността си в синхрон с Вселенските формули и език.

Опитай!

Как спиралите се отнасят към нашия живот

За да сме осъзнати и живеем живота си в красота и хармония можете да откриете и впрегнете възможностите на спиралите.

Спиралата ни учи да се адаптираме и променяме. Тя е растеж, разширяване и еволюция, личностно израстване, трансформация и самоусъвършенстване.

Да приемаме както възходите, така и паденията и да поддържаме чувството на вътрешно спокойствие по време на пътуването към своите цели.

В Курс Нейро Спирали

  • ще научите няколко техники как сами да построявате спирала
  • как да вложите смисъл или плана си в нея и да задвижите енергията да работи за вас
  • може да използвате за развитие на вашите проекти
  • ще разберете как нейната конструкция структурира и вашата личност и как с нейрографика да повлияете на нещата който ви вълнуват 
  • ПРИГОТВЕТЕ си пегел, линия, цветни моливи, 2-3 дебелини черни маркери 

водещ: Мега Костова

Вижте всички курсове Сакрална геомерия с водещ Меглена Костова >>