Аз съм​ Меглена Костова

художник, инструктор , коуч

Всяка история започва от една фантазия, фантазия която се превръща в мечта, мечта която е начало на моето вдъхновение, вдъхновение което ме води към моята цел, цел, която превръщам в мисия!

Казвам се Меглена  Костова, но от дете всички ме наричат Мега като Мега Нейрографика. 

Това съм Аз – художник, дългогодишен преподавател и методист, автор, творец и създател, щастлива съпруга и майка на три деца, две кучета и вече баба на две прекрасни внучета. А, забравих и котараците и рибките! Които е идвал в ателието ми, вече ги познава 🙂 

Моята мисия е да ви помогна да отключите творческата си същност и енергия, a това може да промени всяко ваше решение, което ще вземете оттук нататък и и като цяло живота ви. Вашият потенциал ще започва да работи за вас. 

Щастлива съм, че повече от 1300 мои курсисти вече знаят как сами да управляват живота си с маркер в ръка, изучавайки  сертифицираните курсове, авторски уъркшопи и програми за себе развитие:

Клуб МЕГА Нейрографика за будни и креативни хора

>> Имаш достъп до огромна нейро библиотека с над 90+ авторски уъркшопа с метода Нейрографика и Сакрална геометрия >> Мини уроци с техники и хитринки в Нейрографиката >> Имаш безплатен достъп до всички събития на клуба >> Получаваш отговори на твоите въпроси от Мега Костова в седмичните ни срещи >> Получаваш запис до новите програми и уъркшопи по Нейрографика >> Обграждаш се със съмишленици, които те теглят нагоре >> Получаваш помощ и подкрепа от твоите колеги в клуба

Аз съм основател на „МЕГАрт център“ за творческо развитие. Това е ателието в което провеждам моите майсторски курсове и школи по рисуване, както и успешно онлайн обучение – в удобно за вас време и със ваше темпо, лесен достъп и обратна връзка

Последното ми увлечение! Дипломиран инструктор, специалист и коуч по Нейрографика в Института по Психология на Творчеството.

Нейрографика е визуален метод за работа с подсъзнанието и ефективен начин да промениш живота си към по-добро.

Да се рисува Нейрографика е достъпно за всички, нямаш нужда от каквито и да е умения по рисуване.

Горещо препоръчвам метода Нейрографика на всички, които са решили да изучават практики за личностни промени. Преподавам 9 сертифицирани курсове Нейрографика и имам над 100 авторски уъркшопи и Програми с метода. С тези курсове и авторски уъркшопи мога да Ви помогна да изучите и успешно да прилагате този уникален метод, с който можете да решавате проблеми, да намерите сила и вдъхновение, хармония, и да се освободите от това, което ви тежи и ограничава.

Създадох 8 авторски курса Сакрална геометрия. В тях ще научите за ⭐ сакралните структури, които отразяват вселенските принципи как работи света ⭐ как да се хармонизираш с него, ⭐ как да структурираш своите проекти и ситуации, ⭐ как да можеш сам да построяваш всички тези структури и създаваш хармония с цветове, ⭐ как да изследваш и намираш правилния път с лабиринти на живота, ⭐ как да използваш и кодираш енергията на мандалите и ⭐ как да релаксираш и да се освободиш от стреса с дзен завъртулки рисунки.

Преподавател и създател съм на курса „Отключи художника в теб“, който за много кратко време, може да научи всеки да рисува. Това е възможно благодарение на упражненията по рисуването с помощта на десният режим на нашия мозък. Като изследовател на творческите възможности на човека, обичам да наблюдавам как всеки от вас художника и твореца в себе си.

Разработих методите  „Рисувай с две ръце“ и  „Рисуване с помощта на десният режим на мозъка“ за достигане и освобождаване на творческата част на вашата личност.

 

Според мен да използваме двете си ръце не е странно, а нещо съвсем естествено, и дори наложително. Това умение трябва в ранна възраст да се усвоява. Изследователите на човешкия мозък и личност за много. Един от тях Роджър Спери получава Нобелова награда за изследванията си в областта на мозъчната асиметрия. Всъщност разликите между нашите два“ мозъка са уникални. Двете ни хемисфери по различен начин възприемат и интерпретират информацията от външния и вътрешния ни свят и определят решенията на нашата психологическа личност. ЛЯВОТО ни полукълбо  отговаря за нашата  аналитична, логична, практична личност а ДЯСНОТО за нашата творческа, интуитивна, мечтателска. Методите помагат да балансирате, изявите и използвате и двете си мозъчни полукълба.

Моя дългогодишен проект „Мартениците срещу една прегръдка е неповторим начин да дам малко обич и специално внимание на познати и непознати. Моите мартенички са артистични и с уникален авторски дизайн.

„Детско Студио МегАрт“ е специално място, където децата израстват и развиват твореца в себе си, майсторят красиви неща, рисуват с две ръце. С интересни, забавни, весели и интерактивни игри децата се учат да вярват в себе си и на уважение един към друг. Заедно се упражняваме да превръщаме мечтите в цели, създаваме собствени истории и не забравяме да се забавляваме.

Автор съм на 7 учебника в нашата образователна система.

Заедно с Валентин Костов повече от 20 години успяваме във всички тези начинания. В нашият екип работят  хора, които обичат да творят и да се забавляват, търсещи баланс, хармония, развитие, като създават красота и настроение.
Това съм аз и моя малък екип весели и щастливи хора, с които желаем с усмивка да отключим твореца и таланта на всеки. Това е моят начин да даря щастие и любов в сърцата на хората около мен, малки и големи!

Стани творец на живота си с мен и моите курсове!

Дипломи и Сертификати