Въпроси и отговори

Всички курсове и уъркшопи са видеоуроци, налични онлайн!

Нямате нужда от начална дата - започнете и рисувайте, когато ви е удобно. Сертифицираните курсове имат достъп 60 дни; авторските уъркшопи - 1 месец, абонамент - за срока на абонамента, ако не сте избрали друго е едномесечен.

Достъп до курс и Моят Профил - как работи платформата ​

Курсът се провежда в платформа на сайта на МегАрт Център/Обучения. Тук имате ваш Личен профил, на чиято страница – табло  е организирана вашата информация. В профила ви ще се добавят всички курсове, които сте закупили, и бонусите към тях. 
В Профила може да намерите: курсовете, закупени от вас, и на какъв етап са завършени, както и сертификатите, които имате.  Пълна информация за всички поръчки, които сте направили в сайта ни. Детайли на профила, където можете да попълните или да коригирате вашите лични данни: име, мейл и парола и снимка на профила (изберете и качете лична профилна снимка). Изход, от който можете да излезете от профила. Когато се обучавате онлайн в МегаАрт Обучения, най-лесният път е да влезете в профила си (горе вдясно), да откриете курса, който искате да изучавате, и да изберете и влезете в урока, до който сте стигнали.  След като изгледате курс или информационен модул, моля,  отбележете “завършено”.

*Ще разполагате със записите според срока на курса и можете многократно да се връщате и да гледате отново своите курсове и видео уроците в тях. 

Въпроси, свързани с обучението в МегАрт сайта

Какво се случва, след като заплатя курса

Първо ще получите потвърждение за поръчката ви, както и имейл за достъп в платфорамата за обучение на МегАрт. В секцията Моят профил ще откриете своя курс и можете веднага да започнете. Видео уроците в курсовете са вече достъпни.

Онлайн обучение и обратна връзка

Обучението е организирано с видео уроци в Платформата на МегАрт Обучения, където при регистрация създавате свой профил. Там  ще намерите и своите курсове.  В своя Курс ще видите няколко въвеждащи информационни урока, които ще отговорят на повечето ви първоначално възникнали въпроси. Нейрографика е визуален метод и тук рисуваме по своите теми. За ефективно обучение и резултати, при провежданите курсове, се предават няколко рисунки/задания с описание след всеки от 4-те видео урока. Как да качите/изпратите своята рисунка ще намерите инструкции накрая на всеки урок. Обсъждане и препоръки на предадените задания ще получите във видеофайл лично. Освен това всяка седмица има онлайн среща с вашия инструктор Меглена Костова в Zoom за въпроси и отговори за Нейрографика.

Кога започва моя курс

Сайтът за обучителните курсове е готов с видео уроци и инструкции и можете да започнете веднага. Във вашият профил можете да виждате и да се включвате в събитията на живо, както и в Zoom срещата с вашият инструктор Меглена Костова. 
Присъединете се към FB страницата Мега Нейрографика за да научавате първи за всички събития, да споделите или да научите нещо ново за Нейрографика!
Чатът на обучаващите в МегАрт Курсове, в който можете да питате и да получавате информация и отговори от вашият инструктор, е 
https://www.messenger.com/t/3636784959699917/

Колко дълго ще имам достъп до курса

Всеки сертифициран курс има достъп от 365 дни и става неограничен, след предаване на заданията от курса (вижте тук ) Повече практика, повече обратна връзка, повече време. Всеки курс без сертификат има достъп от 2 месеца. Сертифицирани курсове по Нейрографика са с достъп 365 дни.

Авторски уъркшопи и Програми с Нейрографика имат неограничен достъп.

Курсове Сакрална Геометрия имат неограничен достъп.

Всеки абонамет осигурява достъп според абонаментния план, избран при плащане.

Кой ще ми преподава

Курсът се преподава от Меглена Костова – официален инструктор и специалист по Нейрографика на Института по психология на творчеството, художник и педагог, създател на МегАрт център за творческо развитие. Обратна връзка (супервизия) и съдействие по време на обучението, получавате и от нашите сертифицирани супервизори. 

Мога ли сам да се науча на Нейрографика

Не. Обучението с инструктор по Нейрографика ви помага да усвоите метода правилно и да осъществите пълния му потенциал и да имате резултатите, към които се стремите. С инструктор ще изучите, освен необходимите технически умения в рисуването на нейрографичната рисунка, а и ясно ще разберете как работи и какво да очаквате от нея.

Работете само със сертифицирани инструктори и специалисти по Нейрографика. Можете да се свържете с  Института по психология на творчеството (https://www.neurograff.com/) по всяко време и ще ви отговорят дали съответният инструктор е преминал цялото необходимо обучение, или  просто се крие зад красивата дума Нейрографика.

Кое е наистина важно. Има риск, ако сами сте се заели с обучението  си, търсейки самостоятелно информация и видеа по темата, да НЕ научите основните принципи на работа, и така очакваните ефективност и резултати от метода Нейрографика не биха били добри. Наистина е важно ясно да разберете как работи и какво да очаквате от нея. Нейрографика не е чудо, тя съпровожда вашите лични промени и постигане на цели. И за да бъде тази подкрепа успешна, всичко трябва да бъде технически правилно. Необходимо е, като минимум, да преминете  обучението на основния курс „Ползвател“, за да сте сигурни, че правите всичко както трябва. С тази крачка започва едно голямо пътешествие.

Какви права ти дава сертификатът на курс Ползвател

Както всичко в Нейрографика, така и обучението, преподаването и начинът на ползване на метода са регламентирани. Обучавайте се и се развивайте в метода Нейрографика! Прочетете основните правила: право на лично ползване, право на ползване на метода в свои практики и право на преподаване. Станете част от Института по психология на творчеството на Павел Пискарьов, станете специалист, инструктор  и разпространител на този прекрасен метод.  Личният ви инструктор ще ви разясни и съдейства за всички следващи стъпки на вашето обучение .

Права “Ползвател” на Нейрографика

  • Използвайте метода за себе си, решавайки личните си проблеми.
  • Рисувайте с наставник – инструктор, специалист или естетически коуч по Нейрографика. 
  • Можете само да споделяте, че рисувате Нейрографика, но не и да обяснявате как и каква е същността на рисуването. За пояснение насочвайте към Нейрографика – МегАрт Обучения
  • Нямате право да преподавате под каквато и да било форма, нямате право да включвате името Нейрографика в рекламните си материали и кампании.

*всички 9 алгоритъма са основни и се сертифицират и преподават с описаните права. Ако задълбочите знанията и преминете съответното обучение можете да станете инструктор.

Каква е разликата между алгоритъм и техника

Алгоритъм, най-общо казано, е точната композиция за даден проблем – как и с какви фигури да се обрисува, как да се свързват на листа.

Алгоритмите в метода Нейрографика са девет. Те са основни посоки, зони на живота ви, на които можете да влияете и можете  да моделирате: • №1 НейроПолзвател Алгоритъм за сваляне на ограничения • №2 НейроКомпозиция • №3 НейроЦвят • №4 НейроСкици • №5 НейроМандали • №6 НейроЧовек • №7 НейроКомуникация • №8 НейроЦели • №9 НейроВреме *

*Всеки алгоритъм включва от четири до седем техники – вариации на алгоритъма, които да използвате според своята тема или ситуация. Повече за всеки курс прочетете тук Сертифицирани Курсове – МегАрт Обучения

Нейрографика или Неврографика, кое е по-правилно

Методът е наречен Нейрографика от своя създател Павел Пискарев.
Невро- е технически правилно на български, идва от неврон, но ние сме решили да използваме руския изказ нейро, освен за връзка с първоизточника на метода, а и за да избегнем негативната асоциация, с която се появява при първо чуване на български и се свързва с психо-невротичнен смисъл…  Неврографика или Нейрографика е метод за визуализиране и моделиране на желани промени в живота, като най-общо казано обединява Неврон (клетка, която пренася информацията между мозъка и останалите части на тялото и e основната (структурна) единица на нервната система на човека.) и Графика (рисуване с използване на графични форми (линия, квадрат, кръг, триъгълник, правоъгълник) и техники като заобляне, свързване и обединяване. Повече за Нейрографика >>

Какво е Нейролиния

Да се рисува е достъпно за всички. Методът Нейрографика има своя графична азбука, с прости геометрични форми – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Всичко останало се развива и надгражда с тези фигури. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована от П. Пискарев). Това е линия, която не се повтаря на нито един участък от пътя си. Тя копира живата природа, където всичко е уникално. Опитайте да нарисувате линия от край до край на лист, като се стараете да не повтаряте кривините и вълничките на линията, колкото и да ви се иска. Нека всеки сантиметър да има неповторима форма. Не е лесно нали… защото повтаряме, подражаваме и търсим устойчиви модели за всичко -5 чужди лесни стъпки за…, 20 правила за…, 3 начина за… и т.н. Но Нейрографиката дава друг отговор – вие съзнателно да излезете от програмирания си живот и да решите какво да се случва сега и в бъдеще.

Защо Нейрографика „не работи“ или ТОП 10 най-често срещани грешки

Да очаквате още в първата рисунка да разрешите важен за вас казус

 Да задавате няколко теми за разрешаване с една нейрографична рисунка – не може да разрешите всички ваши проблеми наведнъж
Да мислите, че може да усвоите метода само с демонстрационен открит урок или въобще само с един урок

Непознаването на основния базов Алгоритъм 1 на Нейрографика е възможна причина. Основният курс ви въвежда в основните правила и техники и как се ползват, как се формулира тема и структурира нейрографичната рисунка с метода 

Непознаването на 10 принципа на Нейрографиката

Неправилно окръгляне

Ако се откажете при първото появило се съпротивление или дискомфорт. В завизиост от личният ви казус, който искате да разрешите, рисуването на нейрографика, може да не е винаги така приятно и медитативно.

Да смятате, че метода Нейрографика е само тези красиви рисунки, а всъщност това е само 1/3 от нейрографичния процес
 Да се обучавате при хора, които не са дипломирани иснтруктори и съответно не могат да ви въведат успешно в метода
 Да рисувате за други хора и разрешаване на чужди проблеми, и да очаквате това да повлие на техния живот или да им помогнете. Метода Нейрографика е персонала самопомощ.

 

Споделете  грешката, която ви се е случвало да направите и добавете вашата опитност, за да помогнете на друг да не прави същата грешка: www.facebook.com/groups/MEGAneirografika

 

Технически въпроси свързани с достъпа

Проблем с влизането. Решения

Случва се наши курсисти да ни сигнализират за проблеми с влизането в сайта, курсовете или профила си, така че, сме събрали най-често срещаните проблеми и някои възможни поправки. Моля, прочетете по-долу и ни уведомете, ако продължавате да имате проблеми с влизането на e-mail: megartcentar@gmail.com или на служебния месинджър – m.me/megart.bg

  1. Проверете дали сте въвели вашето потребителско име ( то е вашият имейл).
  2. Паролите са чувствителни към малки и големи букви, моля поставете паролата си, която сте избрали, точно така, както е написана, без допълнителни интервали.
  3. Препоръчваме да използвате компютър, лаптоп или таблет, за да гледате онлайн курсовете си. Те  се гледат и на мобилни устройства(телефони), но ако имате проблеми, бихме препоръчали да опитате друго устройство.
  4. Ако имате проблеми със зареждането на страници, опитайте да използвате друг интернет браузър (препоръчваме Chrome).
  5. Ако вашият КУРС не се показва в таблото ви за управление след покупка, опитайте да излезете и да влезете отново.

Не се зарежда/не виждам урока си – ИЗЧИСТВАНЕ НА КЕШ (cashe) 

За да можете за заредите или виждате актуализирана информацията в сайта, който достъпвате, понякога се налага изчистване на кеша и „бисквитките“.

Когато използвате браузър, като Chrome, Mozilla, Bing, в кеша и „бисквитките“ му се запазва информация от уебсайтовете. Как работят кешът и „бисквитките“
„Бисквитките“ са файлове, създадени от сайтовете, които посещавате. Те улесняват работата ви онлайн, като запазват данни за сърфирането.
Кешът запомня части от страници, като например изображения, за да може да се отворят по-бързо при следващото ви посещение. Изчистването на тези данни отстранява определени проблеми – например, такива със зареждането или форматирането на страници в сайтовете.

Кешът на браузъра е неразделна част и трябва да го почиствате от време на време. Кешираните файлове не само заемат място, но могат да повлияят на ефективността на браузъра.

за смарт телефон или таблет

Как да изчистите кеша на браузъра от смарт устройства с Андроид.

Браузърът ще съхранява много данни под формата на кеш. Този кеш позволява на браузъра да отвори сайт без да се налага да изтеглите същия сайт данни отново. Кеша на браузъра се съхранява история, изтегляне, парола, обработка на данни и др. Този метод дава много по-добър контрол над данните на браузъра.

Стъпка 1

Отидете в горния десен ъгъл на браузъра (в случая Chrome) и от менюто трите вертикални точки изберете Settings/настройки

Стъпка 2

Сега превъртете надолу до Advanced/напреднали категория и изберете Privacy/защита.

Стъпка 3

На следващия екран Privacy/Защита отидете в надолу на "Clear browsing data"/ Изчистване на данните за сърфирането".

Стъпка 4

Ще ви покаже различни възможности за избор. Ако не искате браузъра да забравим записаната парола и автоматично попълване на данни, отмаркирайте ги както е показано на снимката.

един трик
Предлагам ви и един трик - избирайки cources.megart.bg... се зарежда дълъг уебадрес...изтриййте го и напишете няколко нули. Той няма да успее да зареди успешно и ще отчете невъзможен достъп и браузърът ще изтрие наличните кеш-данни сам 🙂

за настолен компютър и лаптоп

Това са официалните страници на Гугъл, Мозила и Майкрософт:
 
А тази статия удобно обединява и трите:
 
Това е страница, в която обясняват как се чисти кеш на Сафари (за маковете): https://soringpcrepair.com/how-to-clear-the-cache-in-safari/ 

Включване и изключване автоматинчо плащане на абонамент

Включването на абонаментен план става с регистриране на разплащателно средство – банкова карта или e-pay профил за плащане.

Автоматичното подновяване на плащането за абонамент е изключено по подразбиране. Ако желаете да включите автоматичното плащане е нужно да влезете в профила си и да следвате стъпките (показани и на картинките).

В профила си трябва да кликнете на “Subscriptions” и там, на синьото бутонче “View”. После ще се визуализира информация и възможности за съответния абонамент. Автоматичното подновяване на абонамента е включено. Можете да го активирате като натиснете бутона срещу Auto-reniew, който активен е син, а при де-активация става сив.

Тук се намират и други възможности за управление на  начина на плащане, прекратяване на  абонаментa изцяло, или подновяването му веднага.

*за платен абонамент не се възстановява сума. Ако записвате курс от алгоритми 1-9 на Нейрографиката сумата може да бъде приспадната от новото плащане.