fbpx

Въпроси и отговори

Всички курсове и уъркшопи са видеоуроци, налични онлайн!

Нямате нужда от начална дата - започнете и рисувайте, когато ви е удобно. Сертифицираните курсове имат достъп 60 дни; авторските уъркшопи - 1 месец, абонамент - за срока на абонамента, ако не сте избрали друго е едномесечен.

Достъп до курс и Моят Профил - как работи платформата ​

Курсът се провежда в платформа на сайта на МегАрт Център/Обучения. Тук имате ваш Личен профил, на чиято страница-табло  е организирана вашата информация. В профила ви ще се добавят всички курсове, които сте закупили, и бонусите към тях. 
В Профила може да намерите: курсовете, закупени от вас, и на какъв етап са завършени, както и сертификатите, които имате.  Пълна информация за всички поръчки, които сте направили в сайта ни. Детайли на профила, където можете да попълните или да коригирате вашите лични данни: име, мейл и парола и снимка на профила (изберете и качете лична профилна снимка). Изход, от който можете да излезете от профила. Когато се обучавате онлайн в МегаАрт Обучения, най-лесният път е да влезете в профила си (горе вдясно), да откриете курса, който искате да изучавате, и да изберете и влезете в урока, до който сте стигнали.  След като изгледате курс или информационен модул, моля,  отбележете “завършено”.

*Ще разполагате със записите  365 дни и можете по всяко време да се връщате и да гледате отново своите курсове и видеоуроците вътре в тях. 

Въпроси, свързани с обучението в МегАрт сайта

Какво се случва, след като заплатя курса

Първо ще получите потвърждение за поръчката ви, както и имейл за достъп в платфорамата за обучение на МегАрт. В секцията Моят профил ще откриете своя курс и можете веднага да започнете. Видеоуроците в курсовете са вече достъпни.

Онлайн обучение и обратна връзка

Обучението е организрано с видеоуроци в Платформата на МегАрт Обучения, където при регистрация създавате свой профил, където ще намерите и своите курсове.  В своя Курс ще видите няколко въвеждащи информационни урока, които ще отговорят на повечето ви първоначално възникнали въпроси. Нейрографиката е визуален метод и тук рисуваме по своите теми. За ефективно обучение и резултати при провежданите курсове се предават няколко рисунки/задания с описание след всеки от 4-те видео урока. Как да качите/изпратите своята рисунка ще намерите инструкции накрая на всеки урок. Обсъждане и препоръки на предадените задания ще получите във видеофайл лично. Освен това всяка седмица има онлайн среща с вашия инструктор Меглена Костова в Zoom за въпроси и отговори за Нейрографиката.

Кога започва моя курс

Сайтът за обучителните курсове е готова с видеуроци и инструкции и можете да започнете веднага. Във вашият профил можете да виждате и да се включвате в събитията на живо, както и в Zoom срещата с вашият инструктор Меглена Костова. 
Присъединете се към FB страницата Мега Нейрографика за да научавате първи за всички събития, да споделите или да научите нещо ново за Нейрографиката!
Чатът на обучаващите в МегАрт Курсове, в който можете да питате и да получавате информация и отговори от вашият инструктор, е 
https://www.messenger.com/t/3636784959699917/

Колко дълго ще имам достъп до курса

Достъп до материалите в курса ще имате 365 дни. Рисувайте в удобно за вас време и със свое темпо. Връщайте се, припомняйте си, рисувайте отново – всяка нейрографика е различна и за някои по-трудни теми са необходими няколко рисунки. Във всеки урок имате включена една супервизия, ако желаете повече можете да изберете и доплатите допълнителна супервизия.

Кой ще ми преподава


Курсът се преподава и съпортва от Меглена Костова – официален инструктор и специалист  на Института по психология на творчеството.

Мога ли сам да се науча на Нейрографика

Не. Обучението с инструктор по Нейрографика ви помага да усвоите метода правилно и да осъществите пълния му потенциал и да имате резултатите, към които се стремите. С инструктор ще изучите освен необходимите технически умения в рисуването на нейрографичната рисунка и ясно ще разберете как работи и какво да очаквате от нея.

Работете само със сертифицирани инструктори и специалисти по Нейрографика. Можете да се свържете с  Института по психолгия на творчестото (https://www.neurograff.com/) по всяко време и ще ви отговорят дали съответният инструктор е преминал цялото необходимо обучение, или  просто се крие зад красивата дума нейрографика.

Кое е наистина важно. Има риск, ако сами сте се заели с обучението  си, търсейки самостоятелно инфорамация и видеа по темата, да НЕ научите основните принципи на работа, и така очакваните ефективност и резултати от Нейрографиката не биха били добри. Наистина е важно ясно да разберете как работи и какво да очаквате от нея. Нейрографиката не е чудо, тя съпровожда вашите лични промени и постигане на цели. И за да бъде тази подкрепа успешна, всичко трябва да бъде технически правилно. Необходимо е, като минимум, да преминете  обучението на основния курс „Ползвател“, за да сте сигурни, че правите всичко както трябва. С тази крачка започва едно голямо пътешествие.

Какви права ти дава сертификатът на курс Ползвател

Както всичко в Нейрографиката, така и обучението, преподаването и начинът на ползване на метода е регламентиран. Обучавайте се и се развивайте в Нейрографиката. Прочетете основните правила: право на лично ползване, право на ползване на метода в свои практики и право на преподаване. Станете част от Института по психология на творчството на Павел Пискарьов, станете специалист, инструктор  и разпространител на този прекрасен метод.  Всички  следващи стъпки на вашето обучение личният ви инструктор ще ви разясни и съдейства.

Права “Ползвател” на Нейрографика

 • Използвайте метода за себе си, решавайки личните си проблеми.
 • Рисувайте с наставник – инструктор, специалист или естетически коуч по Нейрографика. 
 • Можете само да споделяте, че рисувате Нейрографика, но не и да обяснявате как и каква е същността на рисуването. За пояснение насочвайте към https://megart.bg/
 • Нямате право да преподавате под каквато и да било форма, нямате право да включвате името Нейрографика в рекламните си материали и кампании.

*всички 9 алгоритъма са основни и се сертифицират и преподават с описаните права. Ако задълбочите знанията и преминете съответното обучение можете да станете инструктор.

Каква е разликата между алгоритъм и техника

Алгоритъм, най-общо казано, е точната композиция за даден проблем – как и с какви фигури да се обрисува, как да се свързват на листа.

Алгоритмите в Нейрографиката са девет. Те са основни посоки, зони на живота ви, на които можете да влияете и можете  да моделирате: • №1 НейроПолзвател Алгоритъм за сваляне на ограничения • №2 НейроКомпозиция • №3 НейроЦвят • №4 НейроСкици • №5 НейроМандали • №6 НейроЧовек • №7 НейроКомуникация • №8 НейроЦели • №9 НейроВреме *

*Всеки алгоритъм включва от четири до седем техники – вариации на алгоритъма, които да използвате според своята тема или ситуация. Повече за всеки курс прочетете тук courses.megart.bg

Нейрографика или Неврографика, кое е по-правилно

Методът е наречен Нейрографика от своя създател Павел Пискарев.
Невро- е технически правилно на български, идва от неврон, но ние сме решили да използваме руския изказ нейро освен за връзка с първоизточника на метода и за да избегнем негативната асоциация, с която се появява при първо чуване на български и се свързва с психо-невротичнен смисъл…  Неврографиката или нейрографиката е метод за визуализиране и моделиране на желани промени в живота, като най-общо казано обединява Неврон (клетка, която пренася информацията между мозъка и останалите части на тялото и e основната (структурна) единица на нервната система на човека.) и Графика (рисуване с използване на графични форми (линия, квадрат, кръг, триъгълник, правоъгълник) и техники като заобляне, свързване и обединяване. Повече за Нейрографиката >>

Какво е Нейролиния

Да се рисува е достъпно за всички. Нейрографиката има своя графична азбука с прости геометрични форми – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Всичко останало се развива и надгражда с тези фигури. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована от П. Пискарев). Това е линия, която не се повтаря на нито един участък от пътя си. Тя копира живата природа, където всичко е уникално. Опитайте да нарисувате линия от край до край на лист, като се стараете да не повтаряте кривините и вълничките на линията, колкото и да ви се иска. Нека всеки сантиметър да има неповторима форма. Не е лесно нали… защото повтаряме, подражаваме и търсим устойчиви модели за всичко -5 чужди лесни стъпки за…, 20 правила за…, 3 начина за… и т.н. Но Нейрографиката дава друг отговор – вие съзнателно да излезете от програмирания си живот и да решите какво да се случва сега и в бъдеще.

Технически въпроси свързани с достъпа

Проблем с влизането. Решения

От време на време имаме ученици да ни изпращат имейли, които имат проблеми с влизането, така че сме събрали най-често срещаните проблеми и някои възможни поправки. Моля, прочетете по-долу и ни уведомете, ако продължавате да имате проблеми с влизането на e-mail: megartcentar@gmail.com
 1. Проверете дали сте въвели вашето потребителско име ( е вашият имейл).
 2. Паролите са чувствителни към малки и големи букви, моля поставете паролата си, която ви изпратихме точно така, както е написана, без допълнителни интервали.
 3. Препоръчваме да използвате компютър, лаптоп или таблет, за да гледате онлайн класовете си. Те все още могат да се виждат на мобилни устройства, но ако имате проблеми, бихме препоръчали да опитате друго устройство.
 4. Ако имате проблеми със зареждането на страници, опитайте да използвате друг интернет браузър (препоръчваме Chrome).
 5. Ако вашият КУРС не се показва в таблото ви за управление след покупка, опитайте да излезете и да влезете отново

Не се зарежда/не виждам урока си – ИЗЧИСТВАНЕ НА КЕШ (cashe) 

За да можете за заредите или виждате актуализирана инфорацията в сайта, който достъпвате, понякога се налага изчистване на кеша и „бисквитките“.

Когато използвате браузър, като Chrome, Mozilla, Bing, в кеша и „бисквитките“ му се запазва информация от уебсайтовете. Как работят кешът и „бисквитките“
„Бисквитките“ са файлове, създадени от сайтовете, които посещавате. Те улесняват работата ви онлайн, като запазват данни за сърфирането.
Кешът запомня части от страници, като например изображения, за да може да се отворят по-бързо при следващото ви посещение. Изчистването на тези данни отстранява определени проблеми – например такива със зареждането или форматирането на страници в сайтовете.

Кешът на браузъра е неразделна част и трябва да го почиствате от време на време. Кешираните файлове не само заемат място, но могат да повлияят на ефективността на браузъра.

за смарт телефон или таблет

Как да изчистите кеша на браузъра от смарт устройства с Андроид.

Браузърът ще съхранява много данни под формата на кеш. Този кеш позволява на браузъра да отвори сайт без да се налага да изтеглите същия сайт данни отново. Кеша на браузъра се съхранява история, изтегляне, парола, обработка на данни и др. Този метод дава много по-добър контрол над данните на браузъра.

Стъпка 1

Отидете в горния десен ъгъл на браузъра (в случая Chrome) и от менюто трите вертикални точки изберете Settings/настройки

Стъпка 2

Сега превъртете надолу до Advanced/напреднали категория и изберете Privacy/защита.

Стъпка 3

На следващия екран Privacy/Защита отидете в надолу на "Clear browsing data"/ Изчистване на данните за сърфирането".

Стъпка 4

Ще ви покаже различни възможности за избор. Ако не искате браузъра да забравим записаната парола и автоматично попълване на данни, отмаркирайте ги както е показано на снимката.

един трик
Предлагам ви и един трик - избирайки cources.megart.bg... се зарежда дълъг уебадрес...изтриййте го и напишете няколко нули. Той няма да успее да зареди успешно и ще отчете невъзможен достъп и браузърът ще изтрие наличните кеш-данни сам 🙂

за настолен компютър и лаптоп

Това са официалните страници на Гугъл, Мозила и Майкрософт:
 
А тази статия удобно обединява и трите:
Това са 2 страници, които обясняват как се чисти кеш на Сафари (за маковете):

Включване и изключване автоматинчо плащане на абонамент

Включването на абонаментен план става с регистриране на разплащателно средство – банкова карта или e-pay профил за плащане.

Автоматичното подновяване на плащането за абонамент е изключено по подразбиране. Ако желаете да включите автоматичното плащане е нужно да влезете в профила си и да следвате стъпките (показани и на картинките).

В профила си трябва да кликнете на “Subscriptions” и там, на синьото бутонче “View”. После ще се визуализра информация и възможности за съответния абонамент. Автоматичното подновяване на абонамента е включено. Можете да го активирате като натиснете бутона срещу Auto-reniew, който аквивен е син, а при деактивация става сив.

Тук се намират и други възможности за управление на  начина на плащане, прекратяване на  абонаментa изцяло, или подновяването му веднага.

*за платен абонамент не се възстановява сума. Ако записвате курс от алгоритми 1-9 на Нейрографиката сумата може да бъде приспадната от новото плащане.

Въпроси САМО!! за обучаващи се в Мегарт курсове

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА!!!! Какво ОЩЕ трябва дa знаете за обучението Ви в МегАрт Център

За успешно завършване на всеки курс, да усвоите всички знания, които са ви необходими за да рисувате за свои нужди по ваши актуални теми и казуси и за да получите сертификат, трябва да знаете:

 1. Всеки КУРС в началото има ВЪВЕЖДАЩИ УРОЦИ и трябва да да се запознаете с информацията в тях и ръчно да отбележите всички от тях с бутон “ЗАВЪРШЕНО” (маркирате завършено).  
 2. Същинското обучение във всеки курс са ВИДЕО УРОЦИТЕ.
  • Видеоуроците са записани предварително: На база опита и работа в курсове “на живо” най-често срещаните коментари са: “Не ми стигна времето да си довърша рабоата”, “не чух… не разбрах какво да правя..”… а.. групата курсисти не може да изчаква и преповтаря. А в онлайн курс с видеоуроци имате възможността да преглеждате отново материала, да връщате, да спирате, да рисувате в удобно за вас време и сутиация, да премисляте или да довършите дори и в друг ден вашата рисунка. Имате комфорт, че времето не ви притиска и спокойно самостоятелно можете да практикувате в удобно за вас време и колкото пъти желаете. Всяка нейрографика е различна и можете да рисувате по една техника неограничен брой теми.
  • Достъп: курсът ви е достъпен 365 дни – повече практика, повече обратна връзка, повече време.
  • Oбратна връзка – всеки обучаващ се има обратна връзка със своя инструктор. Обратната връзка и работата с инструктор ви застрахова срещу грешки и предоставя чудесна възможност да подобрите работата си. 1) Супервизията – на края на всеки урок предавате една рисунка и получавате обратна връзка с видеосупервизия; 2) онлайн срещите с инструктор Меглена Костова; 3) messenger чат за обучаващите в МегАрт Център
 3. Супервизия. Уроците съдържат практически задачи. Те обикновено трябва да бъдат попълнени, за да завършите успешно и да вземете сертификат.
  • Във един видео урок предайте по една рисунка! за супервизия. В рамките на седем дни вие ще получите по имейл видео обратната връзка – инструкторът коментира изпълнените задачи, посочва грешки, одобрява или иска да преработите/довършите работата си. Ако не е одобрено вашето задание, обърнете внимание на препоръките от супервизията отново изпратете преработената рисунка за успешно преминаване на урока.
  • Всяка рисунка трябва да е придружена с описание на процеса (виж указания за предаване на задание и шаблона който можете да ползвате)
  • Вашите въпроси, свързани с урока можете да зададете и с описанието на предаденото задание за супервизия, или се включете е ZOOM срещите ни (имате урок Среща в ZOOM), където на живо се срещаме всяка седмица.
 4. Допълнителни супервизии на останалите техники от курса или други ваши рисунки можете да си поръчате допълнителна супервизия.
 5. Мега КЛУБ по Нейрографика. Ако желаете регулярно да рисувате Нейрографика по интересни и актуални теми, може да се абонирате в Мега КЛУБ по Нейрографика,   в който всяка седмица рисуваме по избрана от вас тема
 6. Лична консултация. Има случаи, в които имате нужда от лична консултация, например за формулиране на темата, по която ще рисувате или определяне на точния алгоритъм за даден казус, който искате да разрешите. Тогава можете да си поръчате лична консултация.
 7. Личен алгоритъм. Ако темата, по която искате да постигнете резултати, е много важна и специална за вас, може да ви се изготви ЛИЧЕН АЛГОРИТЪМ по конкретен ваш казус.
 8. ВИП КЛИЕНТ. Ако желаете да се възползвате от индивидуални услуги при изучаването и ползването на метода Нейрографика, може да се свържете с Мега Костова за да изготвим ваша лична програма като вип клиент.