Подобряване на екипна среда с Нейрографика (Team building)

Това е метод, който ще промени начина по който гледате нa действителността и плановете си

Аз съм Меглена Костова
Художник, Естетически коуч, специалист и инструктор по Нейрографика към Института по психология на творчеството

Аз съм художник, дългогодишен педагог и методист, изследавател на двете полукълба на мозъка, основател на „МЕГАрт център“ за творческо развитие.
Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“ – рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашия мозък. Този метод е залегнал и в основата на курса „Отключи художника в Теб“, или как да се научиш да рисуваш за четири дни. Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум, моята мисия е да отключвам художника и твореца в човека.

Нейрографиката е перфектен трансформиращ инструмент за всеки, който се интересува от личностно и професионално израстване.

 

Как мога да помогна

Намаляване стреса в работата

Дефиниране на проблем в екипната работа и превръщането му в позитина цел

Подобряване нa емоционалната среда

Извеждане на силните страни на всеки и разгръщането им на практика

Балансиране чрез работа с дясното и лявото полукълбо

Изчиствaне на подсъзнанието и зареждане на нови позитивни програми

Работа по премахване на лични органичения

Ефективна работа в екип

Онлайн TEAM BUILDING

✯ Онлайн Тиим билдинг в групи до 10/15 участника

✯ Две срещи с Мега Костова, по час и половина

✯ Първата за активна работа с метода

✯ Втората за анализ на нейрографичните рисунки

✯ Необгодимо е да си осигурите маркери и цветни моливи


Цена – 600 лв

Присъствен TEAM BUILDING

✯ В групи до 10/15 участника

✯ Два часа и половина, среща с Мега Костова

✯ Активна работа с метода

✯ Анализ на нейрографичните рисунките

✯ Всички материали са осигурени

 

Цена – 750 лв

Аз съм  готова да ви въведа и напътствам в невероятният свят на Нейрографиката. Ще ви науча как сами да направлявате живота си, да материализрате щастието и успеха в него, да работите над взаяимоотношения и да програмирате поведението и действията си.

Искате ли да моделирате действителността, личната и работната среда, да поставяяте цели и да решавате казуси, да планирате бъдещето си? Рисувайте с мен час и половина в режим прави като мен и това ще се случи. Ще видите много скоро и резултатите.

Материалите, които ще ви трябват са две дебелини черни макери, най обикновенни цветни моливи или флумастери и бели листове хартия А4.

НЕЙРОГРАФИКАТА е творчески метод за трансформиране на себе си и на света.

Това откритие е РЕЗУЛТАТ от повече от 20-годишен опит в консултирането, научната основка и строгото търсене на уникален графичен език.

Методът Нейрографика е открит и патентован от ПАВЕЛ ПИСКАРЕВ – архитект, психолог, бизнес и личен треньор, художник. Ректор на Института по психология на творчеството. Основател е на Института за аналитичен коучинг. Автор на методите: Нейрографика, Пирамида на развитието. 

Въз основа на откритията на невронауката, тази специална техника на рисуване помага да свържем нашето съзнание с подсъзнанието чрез активиране на връзките между мозъчните ни клетки – невроните – като по този начин предлагаме ключ към безкрайния източник на енергия, наличен чрез мозъка ни.

Наистина обичам работата си и предмета на моята работа, най-вече е изобретяването на инструменти за развитие и организиране на програми и събития, при които човек е в състояние да направи качествени промени в съзнанието, гъвкаво да коригира своите качества, да моделира стратегии и да развива нови умения. Лично верую – всичко е възможно!“

НЕВРОН

Клетка, която пренася информацията между мозъка и останалите части на тялото и e основната (структурна) единица на нервната система на човека.

+

ГРАФИКА

Рисуване с използване на графични форми (линия, квадрат, кръг,
триъгълник, правоъгълник) и техники като заобляне, свързване и обединяване.

=

Наука

Неврона е клетка, която е отговорна за способността ти да възприемаш, заобикалящата те среда – да виждаш, чуваш, за учиш, да запомняш и да помирисваш какво има около теб. Нервната система е отговорна и за способността ти да осъзнаваш къде си! Всичко, което преживяваме създава отпечатък в собствената ни невронна мрежа. 

Всичко се подчинява на способността на мозъка да се променя във всяка възраст – това се нарича невропалстичност. Така наречения “основнен закон на невропластичността“ гласи: „Неврони, които се възбуждат едновременно, се свързват помежду си!” Рисувайки, ние осъзнато, целенасочено можем да помогнем на невроните, които са свързани с дадени емоции и мисли да се освежат и свържат с други, които са полезни за нас. Връзките, върху които се фокусираме стават по-здрави и създават новата ни реалност.
Благодарение на способността на невроните за огледално възприятие – отразяване на видими или желани резултати, мозъкът започва да търси нови възможности, да създава нови връзки, да активира и задейства точно определени центрове, за да се постигне очакваният резултат.

С Нейрографика можем да претворим своя свят с маркери, лист хартия и рисуване… и доверие в случващото се.

Чрез методът Нейрографика невровръзки в нашия мозък се активират или създава нови и енергията започва да тече през тях, променяйки начина, по който мислим и действаме. Тя позволява да се обработват негативни емоции, гняв, страх и несигурност, превръщайки ги в обич, уважение, самоосъзнаване, подобряване на отношенията, определяне на намерения и много повече. Така ни позволява да моделираме нашите визия и цели.

За Нейрографика

Да се рисува е достъпно за всички. Нейрографиката има своя графична азбука, с прости геометрични форми – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Всичко останало се развива и надгражда с тези фигури. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована от П. Пискарьов). Това е линия, която не се повтаря на нито един участък от пътя си. Тя копира живата природа, където всичко е много уникално. Опитайте да нарисувате линия от край до край на лист, като се стараете да не повтаряте кривините и  вълничките на линията, колкото и да ви се иска. Нека всеки сантиметър да има неповторима форма. Не е лесно нали… защото повтаряме, подражаваме и търсим устойчиви модели за всичко, 5 чужди лесни стъпки за…, 20 правила за…, 3 начина за… и т.н. Но Нейрографиката дава друг отговор – вие съзнателно да решите какво да се случва в живота ви.ьо

 1. Рисуването е лесно.
 2. Светът се състои от линии и фигури.
 3. Изображенията съответстват на конкретно вложен смисъл, чувство или причина.
 4. Осъзнаването е същност на емоционално състояние.
 5. Проблемите са създадени от ума ни.
 6. Всеки проблем може да бъде решен графично, тоест може да бъде нарисуван.
 7. Образът на решението се основава на принципите на биологичните системи, открити в природата (бионика).
 8. Изображението няма граници.
 9. Хармонията носи удовлетворение.
 10. Вселената се намира на върха на маркера ви.
 • Това е универсален код, който е лесен за разбиране и овладяване
 • Това е невербално средство за комуникация с нашето подсъзнание и вътрешната ни енергия
 • Веднъж разбран, метoдът може да се използва и знанията да се надрграждат цял живот
 • Може да се използва за личностно или професионално израстване
 • Това е уникален начин да създадете свой ефективен сценарий за всяка ситуация в живота си
 • Помага да подредите мислите, желанията и стъпките, които предприемате във всяка посока в живота си
 • Тя ви държи мотивирани за избрана задача
 • Това е елегантен метод за преобразуване на вашата мечта във ваша реалност

Рисувайте заедно с мен, стъпка по стъпка, освобождавайте се от ограниченията, планувайте, мечтайте, променяйте в желана посока действителнатта си с Нейрографиката!

Инструктор

Меглена Костова

Сертифициран инструктор по Нейрографика, специалист и супервайзър за България в Института по психология на творчеството

телефон 0896717188