За метода Нейрографика

Позитивната промяна в твоите ръце или Как да управляваме живота си чрез графични рисунки

Нейрографика е визуален метод за работа с подсъзнанието и ефективен начин да промениш живота си към по-добро.

Да се рисува Нейрографика е достъпно за всички, нямаш нужда от каквито и да е умения по рисуване. Нейрографиката има своя графична азбука – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована като Линията на Пискарьов). Тя има много интересна характеристика и копира живата природа, където всичко е уникално и бионично.

Нейрографика (в превод на български – Неврографиката) е графичен метод за самопомощ чрез рисуване. “Нейро” – са нашите невронни връзки, а “графика” е графичното им изображение.

Рисувайте заедно с мен, стъпка по стъпка, освобождавайте се от ограниченията, планувайте, мечтайте, променяйте в желана посока действителната си с метода Нейрографика!

Курсовете и уъркшопите с метода се провеждат от Меглена Костова инструктор по Нейрографика в Института по Психология на творчеството. Обучението в метода има основни 9 алгоритъма на Нейрографика и завършилите получават сертификат за всеки завършен курс от Института.

Цялата програма за изучаване на този метод включва 9 алгоритъма Нейрографика, в които сe изучават 51 техники. Усвояването им ви дава дълбока личностна трансформационна практика и техники и инструменти за управление на живота ви. 

Алгоритмите на Нейрографика са свързани с решаването на стратегически проблеми, на комуникационни казуси, с техники за моделиране на личността, с концепция и реализиране на целите, с решаването на казуси и постигане на резултати, с освобождаването от ограничения, с хармонизиране на личността и психологическия комфорт, със свързване с енергията вътре в нас и с вселенските ресурси.

⭐  Обучението стартира със сертифицирания Основен курс Нейрографика Ползвател – Алгоритъм 1. ще получите основните знания и умения за ползването на метода във вашият живот.

⭐  В демонстрационните и тематичните уъркшопи имате възможност да се запознаете с една нейрографична техника.

В основата на Нейрографика е невро пластичността, свойството на човешкия мозък да се променя под въздействието на опита, повторението, визуализацията, себе съзнателното моделиране. Създаваме и засилваме своите невронни връзки, свързани с нещата към които се стремим.

За разлика от академичното рисуване и от многобройни училища и методи за само развитие, тук, в Нейрографика, ние рисуваме живота си, семейството, работата, приятелите си, пътуванията, ежедневните и глобални цели, мечтите, преживяванията. Нейрографичното рисуване не е обектно рисуване, а абстрактно, през подсъзнанието.

Методът и техниките на Нейрографика позволяват да генерирате нови мисли и чувства, иновативни решения, да създавате свой път, да заредите нова програма в живота си, да минете в състояние на вдъхновение и енергия и можете да прилагате към всеки аспект от живота си. Методът се основава на научните принципи на социологията, психологията, философията, емоционалната интелигентност, личностната мотивация.

В Нейрографика нещата се случват сами, след като трансформираме проекцията на себе си в по-добра проекция.

НЕВРОН

Клетка, която пренася информацията между мозъка и останалите части на тялото и e основната (структурна) единица на нервната система на човека.

+

ГРАФИКА

Рисуване с използване на графични форми (линия, квадрат, кръг,
триъгълник, правоъгълник) и техники като заобляне, свързване и обединяване.

=

Нейрографика е метод, обоснован на научни изследвания над невро връзките в нашия мозък, които се активират или се създават нови с нейрографичното рисуване и енергията започва да тече през тях, променяйки начина, по който мислим и действаме. Това позволява да се обработват негативни емоции, гняв, страх и несигурност, превръщайки ги в обич, уважение, самоосъзнаване, подобряване на отношенията, определяне на намерения и много повече, и да моделираме нашите визия и цели.

Повече за невронните връзки в мозъка и Нейрографика тук ⇒

Опитай това демонстрационно видео!

Грабвайте моливите, маркерите, вземете бял лист и приемете предизвикателството – можете ли да отворите кръгозора си, или как с линия, кръг, квадрат да промениш своя свят.
Демонстрационният урок ви дава възможност да се запознаете с метода на Нейрографика.

Защо с рисуване

Да се рисува е достъпно за всички. Нейрографика има своя графична азбука, с прости геометрични форми – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Всичко останало се развива и надгражда с тези фигури. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована от П. Пискарьов). Това е линия, която не се повтаря на нито един участък от пътя си. Тя копира живата природа, където всичко е уникално. Опитайте да нарисувате линия открай докрай на лист, като се стараете да не повтаряте кривините и вълничките на линията, колкото и да ви се иска. Нека всеки сантиметър да има неповторима форма. Не е лесно нали… защото повтаряме, подражаваме и търсим устойчиви модели за всичко, 5 чужди лесни стъпки за…, 20 правила за…, 3 начина за… и т.н. Но Нейрографика дава друг отговор – вие съзнателно да решите какво да се случва в живота ви.

 1. Рисуването е лесно.
 2. Светът се състои от линии и фигури.
 3. Изображенията съответстват на конкретно вложен смисъл, чувство или причина.
 4. Осъзнаването е същност на емоционално състояние.
 5. Проблемите са създадени от ума ни.
 6. Всеки проблем може да бъде решен графично, тоест може да бъде нарисуван.
 7. Образът на решението се основава на принципите на биологичните системи, открити в природата (бионика).
 8. Изображението няма граници.
 9. Хармонията носи удовлетворение.
 10. Вселената се намира на върха на маркера ви.
 • Това е универсален код, който е лесен за разбиране и овладяване
 • Това е невербално средство за комуникация с нашето подсъзнание и вътрешната ни енергия
 • Веднъж разбран, метoдът може да се използва и знанията да се надграждат цял живот
 • Може да се използва за личностно или професионално израстване
 • Това е уникален начин да създадете свой ефективен сценарий за всяка ситуация в живота си
 • Помага да подредите мислите, желанията и стъпките, които предприемате във всяка посока в живота си
 • Тя ви държи мотивирани за избрана задача
 • Това е елегантен метод за преобразуване на вашата мечта във ваша реалност
320 лв.

1 алгоритъм в Нейрографиката – Основен курс ПОЛЗВАТЕЛ

Сертифициран курс

Оттук започва изучаването на метода Нейрографика - техники, принципи на метода и как вие да работие с него. Ще излезете от програмирания си свят и ще направите първи стъпки да управлявате живота си сам.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

2 алгоритъм в Нейрографиката – НейроКомпозиция

Сертифициран курс

Тук се изучава азбуката в Нейрографиката и как да моделираме темата в нейрографичната рисунка. Запознавате се с трите основни фигури – кръг, квадрат и триъгълник, и как точно да ги ползваме най-ефективно.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

3 алгоритъм в Нейрографиката – НейроЦвят

Сертифициран курс

Курса НейроЦвят е третият по важност алгоритъм в Нейрографиката. Тук се изучава цветознание и как да ползвате енергията на цветовете в нейрографичната рисунка.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

4 алгоритъм в Нейрографиката – НейроСкициране

Сертифициран курс

Ще освободим от задръжките, които сте поставили пред твореца в себе си. Тук ще се научите да скицирате бързо с цел постигане на бързи промени в състоянието и отношението към изобразения обект или тема.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

5 алгоритъм в Нейрографиката – НейроMандали

Сертифициран курс

Тук изучавате основни принципи и закони при рисуването на 7 степенната мандала, с която правим мощна трансформация по актуални за вас теми.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

6 алгоритъм в Нейрографиката – НейроЧовека на бъдещето

Сертифициран курс

Курса е за всеки, който иска да се научи и подготви за това бъдеще, което вече е дошло, да започне да живее свободния си живот, да бъде истински и да може бързо да се адаптира към текущите промени.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

7 алгоритъм в Нейрографиката – НейроКомуникации

Сертифициран курс

Това е алгоритъмът за влияние на човешките взаимоотношения. Формиране на образа на желаните партньори, управление на конфликти от А до Я.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

8 алгоритъм в Нейрографиката – НейроЦели. Достижения. Резултати.

Сертифициран курс

Цел, постижение и резултат са три категории, с които работим в процеса на планиране на своя живот. Всеки от тях има свой собствен графичен израз, поради което можем да „програмираме“ чрез тях.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

320 лв.

9 алгоритъм в Нейрографиката – НейроВреме

Сертифициран курс

С този алгоритъм ще работим с нашето минало, настояще и бъдеще. С времевата линия ще създаваме програма за събития и желаните успехи.

Научи повече за курса ⇒

Купи курса

Курсовете Нейрографика са подходящи за Теб

Ако искаш успешна реализация или преследваш по-големи цели

Ако искаш да се освободиш от пречките и мислите, които блокират живота ти

Ако търсиш своята мисия или талант.

Ако искаш да се отървеш от стреса и да хармонизираш и балансираш себе си

Ако искаш ефективно да планираш и управляваш времето и събитията в живота си

Ако искаш да създадеш или подобриш взаимоотношения с близки, работна среда или конфликтни личности

Ако търсиш енергия и вдъхновение

Ако искаш да решиш проблем

Преподавател

Меглена Костова

Аз съм  инструктор по Нейрографика, дипломирана 2019 година,  естетически коуч, специалист и главен супервизор в Учебен Център Павел Пискарьов към Института по Психология на Творчеството

По професия съм художник, дългогодишен педагог и методист, основател на МЕГАрт Център за творческо развитие.
Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“ – рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашия мозък. Този метод е залегнал и в основата на курса „Отключи художника в теб“, или как да обучиш мозъка си да рисува вярно и точно само за четири дни.

Автор съм на 7 учебника за ученици от I до VII клас и на много книжки и материали за творчески занимания за деца.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум, моята мисия е да отключвам художника и твореца в човека.

Препоръчвам Нейрографика на всички, които са решили да изучават практики за личностни промени и обичат да рисуват. Аз ще ви помогна успешно да прилагате този уникален метод и да станете Творец на живота си.

Автор на метода

Павел Пискарьов

Наистина обичам работата си и предмета на моята работа, най-вече е изобретяването на инструменти за развитие и организиране на програми и събития, при които човек е в състояние да направи качествени промени в съзнанието, гъвкаво да коригира своите качества, да моделира стратегии и да развива нови умения. Лично верую – всичко е възможно!“

Павел Пискарьов

Ректор на Института по психология на творчеството.
Основател е на Института за аналитичен коучинг. Член-кореспондент на Международната академия на психологическите науки. Магистър по ориенталски хуманитарни технологии. 

Автор на методите: Нейрографика, Пирамида на развитието, БоГобан, НейроДизайн.
Ръководител на програмата: Възходящ герой.

Автор на уникaлни програми за себеразвитие и социални проекти.

25 години психологическа практика, групови обучения и индивидуални консултации

Бизнес треньор. Водещ. Говорител. Архитект. Художник.

прочетете повече >> https://neurographica.metamodern.ru/metod/avtor/

Какви са ползите от Нейрографика

След курсовете ще можете сами успешно:

ДА подобрявате живота си и да постигате целите си с лекота

ДА откривате по-добри и полезни за Вас решения в личен и професионален план

ДА посявате семената на вашите желани бъдеще и настояще и да ги превръщате в постижими цели

ДА преодолявате страховете и несигурността си

ДА посявате семената на вашите желани бъдеще и настояще и да ги превръщате в постижими цели

ДА посявате семената на вашите желани бъдеще и настояще и да ги превръщате в постижими цели

Нейрографика и как да работите с нея. Кое е наистина Важно!

Tехнически умения

Ако сте решили сами да изучавате метода, първо трябва да научите основните принципи и техники , така че Нейрографиката да е ефективна за Вас, и ясно да разберете как работи и какво да очаквате от нея. Нейрографиката не е чудо, а съпътстваща практика на вашите лични промени и постигане на цели. И за да бъде тази подкрепа ефективна, всичко трябва да бъде подходено и направено правилно. Стартирайте своето обучение с Основен курс Алгоритъм 1. Ползвател Нейрографиката, където се изучават основите на метода.

Защо да учим с инструктор

Бъдете изключително внимателни за да избегнете нереалистични очаквания и резултати. Kачествено обучение по Нейрографика може да бъде осигурено само от официални сертифицирани инструктори. Вземете обучение или работете само със сертифицирани инструктори и специалисти по Нейрографика, които имат отговорността и умението да ви предадат правилно и да ви помогнат в усвояване на знанията. Подробна информация и визитки за българските инструктори и специалисти можете да видите в Фейсбук групата Нейрографика в България / Болгарии или на сайта на Института по психология и творчество Павел Пискарьов - https://graduates.metamodern.ru/

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

За всеки, който не е обучен да преподава, не се препоръчва да обяснява на други хора как да рисуват нейрографика, тъй като методът е свързан с дълбоки знания по психология и е защитен от авторски права от автора на метода Павел Пискарьов. Всеки, който рисува Нейрографика, може свободно да споделя своите резултати, но обученията трябва да се водят от квалифициран инструктор. Обучението в 9те алгоритъма на Нейрографиката ви дават възможност да работите и разрешавате свои лични казуси  и придобитите знания можете да прилагате цял живот.  Ако проявявате интерес Нейрографиката да стане ваша професия, можете да се свържете с мен за подробности. Пиши ми тук: m.me/megart.bg

Нейрографиката – позитивната промяна в твоите ръце!

курс
0
само ви е необходим, за да започнете промяната в живота си
години
-10
години вече Нейрографиката помага на хиляди хора
държави
0
 изучават Нейрографика
човека
0
разбраха как да управялват живота си с метода в моите курсове и уъркшопи