Как да се справя със страха от публични изяви, страх пред камера – възможно ли е

Страхът от публични изяви е често срещан проблем, който се проявява при хора от различни възрастови групи и от различни сфери от живота. След страха от смъртта това е следващия най-голямстрах у хората. Тревожността при публично говорене се счита за социално тревожно разстройство и засяга около 73% от населението.

Основният страх е преценката или отрицателната оценка от другите.

Общото е страха в публичното говорене е блокирането на мозъка. Вниманието на публиката, докато стоиш в мълчание и вперени погледи, се усеща като осъждане и отхвърляне.

Защо мозъкът блокира?

Ако мозъкът ви започне да блокира, то вие увеличавате стреса, което от своя страна води и до още по-трудно извличане на спомени. Реакцията ни на борба или бягство активира сложни телесни промени, адреналина се повишава за да ни предупреди и защити, а заплахата изисква незабавни действия от наша страна. Зоната на заплахата на мозъка обаче, не може да направи разлика между РЕАЛНА заплаха ( да предпазим себе си от силно застрашаваща живота ни кола движеща се с 300км/ч на пешеходна пътека ) или заплахата на тихата, вперила поглед в нас публика от, която реално не предизвиква заплаха за живота си. Тревожността е напълно нормален, рефлексивен и полезен процес, когато се изправяме пред трудна или опасна ситуация.

Какво е метода Нейрографиката

Нейрографиката е новаторски метод за самопомощ, който работи с подсъзнието и с който можете да промените заредените програми и да премахне ограниченията. които ума слага и да създадете нова програма за себе си и да я живеете.

Нейрографиката е визуален метод за самопомощ, за разрешаване на проблеми, казуси и задачи. Това е метод, в който съзнателното и безсъзнателното работят в екип, и така ще привлечеш това, което искаш да постигнеш. Името Нейрографика събира 2 неща: „нейро“ – са нашите невронни връзки и нашите мисли, а „графика“ е графичното им изображение.

  • притеснявате ли се на сцена
  • пред публика или от онлайн изяви
  • страхувате ли се паметта да не ви изневери във важен момент
  • ужасявате ли от втренчените погледи
  • искате ли да не изпускате момента да кажете, онова, което мислите
  • искате ли да сте по-уверени пред камера
  • искате ли да представите себе си по най-добрият начин
  • искате ли да спрете да се притеснявате от евентуална грешка

В уъркшопа по Нейрографика – Справяне със страха от публични ви предлагам много лесен, красив и приятен метод да се справите със всичко това, като рисуваме заедно Нейрографика, метод, който работи директно с вашето подсъзнание!

Уъркшопа можете да намерите в  Клуб Нейрографика с Меглена Костова.

В клуба ще намерите над 100 уъркшопа с лични и важни казуси за решаване, както и ежеседмични събития в клуба за пристрастени и любопитни към метода нейрографика.
Нейрографика помага сами да станете творецна живота си и много последователи споделят своите преживявания, опитност и успехи в нашата фейсбук страниица Мега Нейрографика.