fbpx

Курс Лабиринтът като инструмент за себепознание

с водещ Мега Костова

 • водещ: Мега Костова
 • всеки курс има 2 онлайн урока 
 • във вашият личен профил, в сайта ще имате неограничен достъп до видеозаписите
 • цена: 180 лв./курс

Научи как се построяват 20 лабиринта за справяне с всяка ситуация в живота

Лабиринтът е средство за себеоткриване и себепознание. 

Чрез него можем да получим подкрепа и яснота, отговори на въпросите ни или помощ в поставянето на целите ни по пътя. Когато вървим към центъра на лабиринта, символично наближаваме своя вътрешен, духовен център. Това е пътя към центъра на дълбоката ни истинска същност. Започваме своя път отвън и стигаме в центъра на лабиринта: отговорите се крият вътре в нас. След това се завръщаме във външния свят с отворено сърце и с по-дълбоко и чисто разбиране за себе си.
Ще Ви науча как да нарисувате този сложен механизъм, наречен лабиринт, посредством разкриване ключа на лабиринта.

НейроЛабиринтите са новаторски поглед върху феномена на лабиринта, свързващ този древен символ със съвременния метод Нейрографика. Работата с невронните връзки на подсъзнателно ниво дават възможност за поставяне на цели и тема и тяхното разрешаване с лабиринт.

В Курс Лабиринтът като инструмент за себепознание е част от поредицата курсове НейроСакрална геометрия.

Свещената геометрия е „Използването на шепа съотношения за създаване на форми, които помагат на търсещия да резонира правилно, за да постигне желаната духовна цел“.
Сиг Лонегрен

В Курс Лабиринтът като инструмент за себепознание

 • Ще научите как да построявате 20 лабиринта за справяне с всяка ситуация в живота
 • и как да вложите смисъл или плана си в лабирирнта и да задвижите енергията да работи за вас
 • Ще може да използвате това знание за развитие на вашите проекти или излизане от трудни ситуации
 • Ще разберете какво е ключа на лабиринта и с лекота можете да го построявате 
 • Ще можете да променяте ограничаващите си вярвания
 • Ще изучите ограничена анатомия лабиринта
 • Ще използвате творческия процес като средство за релакс и за себепознаване.

Какво е Лабиринтът от Сакралната геометрия

Символът на лабиринта е открит в много цивилизации в Европа, Африка, Индия, Китай и предколумбийската Северна и Южна Америка. Древното му значение в тези култури се свързва с духовно и физическо изцеление, просветление и развитие. В лабиринта изследователите намират модели на духовен център и енергиен, възможност за достъп до най-дълбоките нива на съзнание или връзка врата между два свята.
Как човек намира изход от центъра му – това е процес на себеразвитие, на пътуването на душата през живота до достигане на духовното ниво, където се синхронизира със Вселената.
В центъра има определен геометричен ключ, от който може да бъде създаден лабиринтът. Когато вземем ключа за създаването на лабиринта и го обърнем отвътре навън и отвън навътре намираме цялост. Това е единственият начин да излезете от лабиринта.

Едни от най изследваните са римски мозаечен лабиринт, който дори оприличават на град,  лабиринт в в Египет, пирамидата Хавара, критски лабиринт – всички сте чували за лабиринта на минотавъра, църковен лабиринт (най-известният е лабиринта на катедралата в Шартр), келтски лабиринт – древен дизайн, който илюстрира духовното развитие на човека и има 7 кръга и всеки слой съответства на една от седемте енергийни чакри и още много други. Интересно е, че тези лабиринти са били използвани в продължение на много хиляди години напълно непроменени в структурата си.

Френският философ и художник Патрик Конти изследва не само физическите лабиринти и ги свързва със съвременната геометрията и каква е ролята, която геометрията играе в нашето тяло. Той определя лабиринтът като древен архетип, който свързва този свят с висшите измерения. С нашето тяло в 3D той смята, че можем да очертаем модел на лабиринт, геометрията на първичното единство, да открием пътя на сърцето, ако вървим осъзнато по своите пътища в 3D.

Много често когато хората влязат в лабиринт, казват че имат силни емоционални усещания. Ако сте влизали в лабиринт понякога се случва голямо лутане и търсене, и усещане за изгубен път, тогава тялoто и умът вибрират сякаш в друго измерение.

Лабиринтите дават пътища, по които можем да вървим – геометрия, основана на личното изживяване.

Аз съм Мега Костова 

Художник, дипломиран инструктор, специалист и естетически коуч по Нейрографика, изследовател на творческия потенциал, създател на МегАрт Център, курса “Отключи художника в теб” и метода “Рисувай с две ръце”.

 

Преподавам и уча хората, че могат сами, с маркер в ръка, да управляват живота си.

Мисията ми е да разблокирам заключения творец във вас и да ви науча как сами да създавате новата си реалност.

В платформата ми за обучения ще намерите на 100 сертифицирани курса и авторски уъркшопи