fbpx

Курс Златното сечение

Пропорция на съвършенството 

Курс Златното сечение

Пропорция на съвършенството 

Златното сечение е пропорция, която съществува в природата в естествен вид – листата на растенията, формата на охлювната черупка, водовъртежите, климатичните циклони, цветовете на розата, слънчогледа,  Млечния път…. То не е “измислено” от човешки ум, а съществува естествено около нас и може да бъде описано с думи като хармония, симетрия и баланс. Природата си знае работата и умее да създава красота, пред която само ахваме. Ние хората търсим измерител, логика, принципи на тази хармония, за да можем да я пресъздадем и разберем и да пренесем в нашето ежедневие.

Какво ще получите в курса “Златното сечение – пропорция на съвършенството”

✅  Откъде се появява Златното сечение и защо е най-хармоничната пропорция
✅ ще научите Седем авторски техники  как да повишите качеството си на живота си с помощта на Златното сечение 

 • Техники за релакс и хармонизиране на събития
 • Как да си организирате времето
 • Как да си разпределяте бюджета
 • Техника за баланс на:
  – вземането и даването,
  – взаимоотношения,
  – работа и почивка
 • Техника “Не прави от мухата слон”
 • Прилагане на числовите редици на Фибоначи
 • Златното сечение в Нейрографика

✅  Ще разберете защо се нарича златна/ божествена пропорция, защо е и най-стабилната пропорция
✅  Как да откривате и пресъздавате точната пропорция в златно сечение
✅  Как се чертаят фигурите със златно сечение: триъгълника и правоъгълника, спиралата и пентаграма със златно сечение

Ще можете, следвайки инструциите на Мега Костова, стъпка по стъпка,  да създавате своите връзки, да проектирате плановете си и да впрегнете сили и хармония.

Златното сечение е част от Сакралната геометрия, която е приложна наука. Тя се занимава с формите, структурите и съотношенията, по които е създаден и функционира светът.

 • водещ: Мега Костова
 • курсът е част от поредицата Курсове  Сакрална геометрия
 • всеки курс има 2 видео урока
 • курсовете могат да се вземат самостоятелно и не са свързани в последователност
 • във вашият личен профил в сайта ще имате неограничен достъп до видеозаписите
 • цена: 180 лв./курс

Пригответе си лист хартия, хартия на квадратчета, линия, пергел, цветни и черни маркери и моливи.

Какво всъщност включва Златното сечение? 

Какво е общото между човека, пирамидите, слънчогледите, медоносните пчели, ДНК-молекулата? Отговорът се крие в универсалното златно сечение – хармонията, която има математическо измерение.

Преди всичко това е златната или още така наречена Божествена пропорция между малкото и голямото (1:1,618…) и е отразено в числата на Фибоначи. 

 

Златното сечение е налице, когато отрязък от една права линия е разделен на две неравни части и по-голямата част се отнася към по-малката така, както целият отрязък се отнася към по-голямата част. Числовата стойност на златното сечение е 1,618…

Това ирационално число обикновено се обозначава с гръцката буква Ф (фи) и се получава при деление на по-голямото с предходното число.

 

Поредицата от числа, започваща с нула и едно, е непрекъснато нарастваща серия, където всяко число е равно на сумата от предходните две числа. Тази редица може да продължи до безкрайност: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765….

Това съотнощение наблюдаваме при правоъгълниците, описващи златното сечение в пропорция, както и в триъгълника със златни пропорции, с който можете да построите магичния пентаграм.  

 

А терминът “златно сечение” се въвежда от Леонардо да Винчи, който го използвал като пропорция на “идеалното човешко тяло” и в  композииците на картините си.

Дизайнерите и художниците знаят, че перфектното лого е това, което е направено по златното сечение. Когато в изкуството и творчеството има тази божествена пропорция, всеки чувства и е привлечен от хармонията и красотата. А в архитектурата, с времето е доказано, че сградите са много по-устойчиви, когато са проектирани в тези геометрична пропорция. И многобройните повтарящи се примери в природата доказват, че тази пропорция е наистина е божествена. 

Можете да се научите да рисувате мандали, дървото на живота, спирали за развитие и плануване, други сакрални структури като тор и метатрон, златното сечение и как да ги използвате да структурирате плановете си.

Аз съм Мега Костова 

Художник, дипломиран инструктор, специалист и естетически коуч по Нейрографика, изследовател на творческия потенциал, създател на МегАрт Център, авторски курсове Сакрална геометрия,  “Отключи художника в теб” и метода “Рисувай с две ръце”.

 

Преподавам и уча хората, че могат сами, с маркер в ръка, да управляват живота си.

Мисията ми е да разблокирам заключения творец във вас и да ви науча как сами да създавате новата си реалност.

В платформата ми за обучения ще намерите над 100 сертифицирани курса и авторски уъркшопи