Златното сечение – пропорция на съвършенството – #3 курс по Сакрална геометрия

Златното сечение е пропорция, която съществува в природата в естествен вид – листата на растенията, формата на охлювната черупка, водовъртежите, климатичните циклони, цветовете на розата, слънчогледа,  Млечния път…. То не е “измислено” от човешки ум, а съществува естествено около нас и може да бъде описано с думи като хармония, симетрия и баланс. Природата си знае работата и умее да създава красота, пред която само ахваме. Ние хората търсим измерител, логика, принципи на тази хармония, за да можем да я пресъздадем и разберем и да пренесем в нашето ежедневие.

Какво ще получите в курса “Златното сечение – пропорция на съвършенството”

✅  Какво е Златното сечение и защо е най-хармоничната пропорция
✅ Ще ви покажа седем авторски техники, с които да повишите качеството на живота си с помощта на Златното сечение.

  • Техники за релакс и хармонизиране на събития
  • Техника за хармония и баланс между работа и почивка с помощта на златните пропорции
  • Как да си разпределяте бюджета използвайки формулата на ЗС
  • Техники за баланс на: вземането и даването или работа и почивка
  • Техника за взаимоотношения между партньори “Не прави от мухата слон”
  • Прилагане на числовите редици на Фибоначи
  • Как да използваме Златното сечение и Нейрографика

✅  Ще разберете защо се нарича златна/ божествена пропорция, защо е и най-стабилната пропорция
✅  Как да откривате и пресъздавате точната пропорция в златно сечение
✅  Как се чертаят фигурите със златно сечение: триъгълника и правоъгълника, спиралата и пентаграма със златно сечение

Ще можете, следвайки инструциите на Мега Костова, стъпка по стъпка,  да създавате своите връзки, да проектирате плановете си и да впрегнете сили и хармония.

Златното сечение е част от Сакралната геометрия, която е приложна наука. Тя се занимава с формите, структурите и съотношенията, по които е създаден и функционира светът.

Какво всъщност включва Златното сечение? 

Какво е общото между човека, пирамидите, слънчогледите, медоносните пчели, ДНК-молекулата? Отговорът е   универсалното златно сечение – хармонията, която има математическо измерение.

Преди всичко, това е златната или още, Божествена пропорция между малкото и голямото (1:1,618…), отразено в числата на Фибоначи. 

Дизайнерите и художниците знаят, че перфектното лого е това, което е направено по златното сечение. Когато в изкуството и творчеството има тази божествена пропорция, всеки чувства и е привлечен от хармонията и красотата. В архитектурата, с времето е доказано, че сградите са много по-устойчиви, когато са проектирани в тези геометрична пропорция. 

Меглена Костова

Аз съм Мега Костова 

Дипломиран инструктор по Нейрографика, специалист и Естетически коуч и Нейро Педагогика, художник, изследовател на творческия потенциал, създател на МегАрт Център и невероятните курсовe по Сакрална геометрия с Мега, Отключи худoжника в теб и методът Рисувай с две ръце.  

Творчеството е нашият компас към нови идеи, нови решения и нови начини на мислене. То разпалва огъня на вдъхновението, който ни подтиква да изграждаме по-добър свят – за себе си и за другите.

Моята мисия е да отключа потенциала за творчество във всеки от вас, вдъхновявайки ви да откриете своите уникални способности и да създадете своята собствена реалност.

Какво казват за курсовете и уъркшопите с Мега