fbpx

За здравето - осъзнато

Нищо не е по-важно от нашето здраве!

Здравето оказва влияние върху всички аспекти на нашия живот – физическото ни функциониране, емоционалното ни благополучие, социалните ни взаимодействия и професионалната дейност.

  • Когато сме здрави, сме да сме пълноценни. 
  • Когато сме здрави, имаме енергията и силата да преследваме цели, желания и идеи.
  • Когато сме здрави, можем да се наслдим на любовта, пътешествията, приятелствата, изкуството, спорта и всичко, което харесваме.
  • Когато сме здрави, сме щастливи! 

Всичките ни желания, стремежи и цели са безсмислени и неизпълними, ако не сме здрави.

Длъжни сме да се грижим за здраввето си, освен заради себе си, и заради близлите си.

Да пренебрегваме тази своя обязност е най-малкото безотговорно.

В съвремието технологиите, напредъка в медицината и науката, ни предоставят достатъчно възможности и начини да се погрижим за добрата си кондиция.

Метода Нейрографика е едно от най-новите и ефективни средства, които ни се предоставят.

Да поемем в ръцете си грижата за нашето здраве е висша наша привилегия и задължение. 

Всичко е в ума

Чисти мисли, разумно говорене, молитвен дух, освобождаване от негативни емоции, прошка, благодарност, вяра, съзнателен стремеж към мир, любов и себеразвитие ни свързват с всесленската енергия и зареждат личния ни запас от чиста енергия.

Какво е здравето и защо е важно да се грижим за здравето си?

Енергия и продуктивност
Здравото тяло има повече енергия и възможност за продуктивност. Доброто физическо здраве улеснява изпълнението на ежедневните задачи и постигането на целите.

Емоционално благополучие
Физическото здраве е тясно свързано с емоционалното ни благополучие. Доброто самочувствие и енергия могат да подобрят настроението и способността ни да се справяме със стрес и трудности.

Социален живот
Здравето играе важна роля във формирането на социални връзки. Когато сме здрави, имаме по-голяма възможност за активно участие в общността, споделяне на време с приятели и семейство.

Превенция на болести
Здравословният начин на живот и вниманието към себе си могат да помогнат за предотвратяването на много заболявания и усложнения.

Време
Здравословният начин на животчесто асоциираме с по-дълъг живот. Което ни дава време. Времемто не единственото нещо което ни принадлежи. Разполагаме всеки ден с 24 часа и ние решаваме на какво да ги отделим или посветим.

 Работоспособност

Здравето влияе на нашата способност да работим и се справяме с изискванията на професионалния живот. Доброто физическо и умствено здраве подпомага работоспособността и когнитивните функции.

Качество на съня
Здравословният начин на живот подобрява качеството на съня, което има положителен ефект върху общата ни физическа и умствена функция.

Усещане за благополучие
Когато сме здрави,  можем да се насладим пълноценно на живота.

“Това, което храни здравето е вътрешната енергия в човека.”

Елеазар Хараш

Причините за болестите не винаги са логични и физични – има много видими и невидими врагове.

Как да се защититим или създадем среда за благоденстие на своето здраве?

Всяка болест е малко или много нарушена енергия. Тялото ни е в режим на понижени вибрации и трябва да започне да се зарежда отново. Дълбко в нас имаме отговори, сила, енергия, дори да не ги вижаме. Ако приемем, че отношението към тялото ни е както отношението към душата ни, ние можем да работим, да заредим тялото си с нужната подкрепа. Заболяванията са знак, който ни показва, че нещо не е наред, че нещо не правим както трябва – не живеем така, че нашето духовно и нашето физическо тяло да бъдат в баланс. Тялото е деликатен и пластичен материал, слуга на ума, който с лекота се поддава на оформяне от мислите.

Майсторът на психологията Александър Свияш,

разглежда човека като система, включваща в себе си физическо тяло, енергия, емоционален план, сфера на разума и подсъзнание.

Нарушенията, в която и да е от тези съставни части, рефлектират върху физическото тяло, причинявайки му някаква болест.

За да се избавите от болестта, трябва не само да се борите с проявленията й на ниво физическо тяло, както правят лекарите, а и да премахнете истинския й причинител, криещ се  в нашата психика.

Здрав е този човек, на когото са здрави всички съставни компоненти на неговото тяло и психика.

Да живееш в здраве е благословия

Един от методите за самопомощ в тази посока, е Нейрографика.

Метод, който работи на подсъзнателно ниво и на практика моделира живота.

Той е основан на научни изследвния на невровръзките в нашия мозък, които се активират или се създават нови, чрез нейрографично рисуване. Енергията потича през тях и променя начина, по който мислим и действаме.

Методът Нейрографика подобрява отношенията, помага за определяне на намеренията и моделира нашите визия и цели. Този метод позволява да се отработват негативни емоции, като гняв, страх и несигурност. Превръща ги в обич, уважение, самоосъзнаване, прошка, благодарност.

Наличието на успех, финанси, хубава работа, добри взаимоотношения и готини приятели, здраве, приключения могат да бъдат привлечени. Защото всичко е енергия и е важно как ние даваме и получаваме енергия. къде я влагаме и как това се отраазява в ежедневието ни. 

Отношението ни към човек/ проект/ услуга/продукт променя и енергията в нас, това това променя и нашето поведение и излъчване.

Можете сами да се убедите какво можете да постигнете с метода Нейрографика в авторския уъркшоп на Мега Косова:

Най-важният ни ресурс е нашата енергия и енергията която обменяме с другите хора и света. Как да усещаме и повишим личната си енергия, съзателно да я насочваме – това ще правим в този уъркшоп с метода Нейрографика.

 

Научи повече за уъркшопа Как да подобрим и поддържаме ЗДРАВЕТО си тук >> https://courses.megart.bg/courses/dnk-93/

Искаш ли да вдигнеш ежедневието и личността си на ново ниво. 

Научи се как да повишаваш енергията и дори в моменти на спадове да намираш бързо решение.