ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ


Условия при покупка.

1. Данни за Търговеца

Фирма „Мегарт Криейтив“ ЕООД
Булстат BG 204 295 475
България, София, ул. Цветна градина 37 
e-mail: megart@megart.bg
Всички продукти и услуги, които се предлагат в сайт megart.bg са с посочени крайни цени в български лева- обучителни програми, индивидуални и групови занимания, работни материали, арт изделия.

2. Как да пазарувам?

Курсове, ваучери, достъп до събития

Избирате желан от вас курс, събитие или ваучер. Възможно е да бъдете препратени към календара за избор на възможна дата, когато той ще се провежда. Важно условие за успешна покупка е Задължителната регистрация на участника в курса или купувача на ваучер, като се изискват 2 имена, телефон за връзка и e-mail. На посочения мейл, клиентът (купувача) получава потвърждение за записан или платен курс /ваучер. При желание на клиентът се издава фактура с посочените от него данни.

1. При абонамент

Избирате желан от вас продукт и бутона КУПИ. Препраща ви на страница, визуализраща избора на продукт, цената, тотал сумата и вида плащане, което можете да изберете.

Автоматичното подновяване на абонаментите е изкллючено по подразбиране. За насторойки или промяна – погледнете как в инструкциите https://courses.megart.bg/answers/  раздел Технически въпроси.

Като влезе в профила си трябва да кликне на „Subscriptions“ и от там на синьото бутонче „View“. Виждате информация и възможности за съответния абонамент. Автоматичното подновяване на абонамента се означава в синьо. Изключете като натиснете същия бутон. При изключено автоматично подновяване бутонът е сив.

Имате и други възможности в това меню –   да промените начина на плащане, да канселирате абонамента си изцяло, или да го подновите веднага.

При наличието на избрани стоки, в страницата ‘Кошница“ се визуализиран техния списък със следните данни:

Ако желаете да закупите повече от един брой от дадена стока, в текущата поръчка променете числото в текстовото поле на колона ‘Брой‘ и съответното ОБНОВЕТЕ КОЛИЧКАТА. Ако желаете да изтриете артикул включен във Вашата поръчката натиснете бутон „ИЗТРИЙ“ или „Х“ срещу избрания артикул.

След като сте разгледали избраните от Вас продукти и желаете да ги поръчате е необходимо да потвърдите Вашата заявка с натискане на бутона за приключване на поръчката.


Идентификация:  Преди натискане на бутона приключване на поръчката  Системата ви подканя да напишете Вашите две имена, мейл, телефон, адрес. Можете да запазите въведените данни з апоследвща поръчка със собствена парола. Ако желаете да получите фактура за покупката си, поставете отметка в клетката „ИЗДАВАНЕ НА ФАКТУРА“ и попълнете данни в съответните полета.  Ако продуктът е със доставка искате друг адрес на доставка, различен от адреса на фактуриране, го прибавете в съответното поле.  
С това приключва попълването на Вашите данни и съгласие с политиката за поверителност. Политиката за защита на личните данни може да прочетете тук.

Натиснете бутона за приключване на поръчката.

Избор на начин на плащане

След идентификацията, Вие преминавате към страница с информация за начините на плащане и доставка, които се поддържат от epay свят. Трябва да изберете начина по който ще заплатите – банково разплащане, epay клиент, онлайн картово разплащане, плащане на каса. При онлайн разплащания ще бъдете прехвърлени към страницата за това плащане. 

Получаване на поръчаните артикули

След изпращане на заявка за покупка на избраните артикули, тя се обработва от администратора на онлайн магазина. Ще получите на електронната си поща писмо за потвърждение на направената от Вас заявка и или/плащане до няколко минути. Ако поръчката Ви изисква предварително заплащане, следва да извършите плащането. Артикулите ще Ви бъдат осигурени и изпратени след получаване на потвърждение за извършеното от Вас плащане.

За курсове, участия в събития, видеоуроци, уъркшопи и уеббинари след потвърждаване на плащането ще получите потвърждаващ мейл с линк или инструкции за достъп до избраното обучение или събитие.

Доставка

Доставката на арт материали и изделия е за сметка на купувача. Поръчаните стоки със ще бъдат доставени на посочения от Купувача адрес за доставка или до офис на куриерска фирма Спиди (справка – редовните тарифи на куриерската фирма за пратки https://services.speedy.bg/calculate/).

Съгласно действащата тарифа за територията на България на куриерската фирма на база тегло на пратката, дължима сума наложен платеж и вид услуга: до офис на Спиди или адрес на клиента.

Срок на доставка: До 2 работни дни след датата на генериране на поръчката при складова наличност. За населени места, които се обслужват по график от куриера, срокът е според съответния график.

За допълнителна информация, моля свържете се с нас 0896717188.

3. Плащане

Всички обявени цени са крайни, в български лева.
Изберете удобен за вас начини на плащане. Всички обявени цени са крайни, в български лева.

За арт материали и изделия със доставка плащането се извършва само в брой и с наложен платеж при доставка.

Наложен платеж

Плащането се извършва в момента на получаване директно на куриера, който доставя пратката. Пратки с метод на плащане наложен платеж се изпращат с услуга Пощенски паричен превод (ППП). Разписката за ППП, издадена от куриерската фирма е равносилна на касов бон. При издадена фактура разписката за ППП се прикрепя към фактурата.

Следващите опции изискват предварително заплащане. След получаване на сумата по поръчката Вие ще получите потвърждение за плащането и достъп до събития и услуги. При желание да бъде издадена фактура трябва в коментарите да бъдат изписани данните на фирмата,

Плащане в брой
Плащането в брой имате възможност да направите на касите на Изипей (ePay) с получените инструкции по мейла от направената от вас заявка (плащане по КИН и номер на поръчка). Получавате разписка от Изипей за направеното плащане, която е законов признат документ с Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“ и замества касовата бележка.

През системата ePay.bg
Когато ползвате еPay.bg вие може да платите със своята дебитна или кредитна карта онлайн, независимо къде се намирате.
Поддържани карти:
– Maestro
– Visa
– Mastercard
– American Express
– Dinner’s Club

За клиенти на ePay.bg – бутонът ePay.bg ще ви препрати към страницата на ePay.bg – интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
за  „Клиентски номер на получателя” трябва да бъде попълнен  (КИН):  (МегАрт Криейтив)
„Информация, която получателят ще види за Вас”- моля попълнете Име и Фамилия, ваш имеил и телелфон;
на „Платежно средство” – се избира метод на плащане от падащото меню;
„Сума на превода” – сумата на поръчката (Нанасяте сумата, която трябва да платите, ако не се е визуализирала автоматино.)
„Основание за плащане” – изписва се Основание: две имена и закупения курс/ваучер/продукт/събитие или друго. 

Плащане по банков път
Получател:

Фирма „ Мегарт Криейтив“ ЕООД
IBAN: BG 03 UNCR 7000 152 276 0530

Горепосочената сметка е в български лева.
В IBAN-a няма буква „О“.
Основание за плащане: две имена и датата на първия ден от курса или името на подаръчен ваучер, избран от вас.

Всеки заявен курс може да бъде уточнен и след плащането, ако се свържете с наш сътрудник http://m.me/megart.bg или на посочения теле 0896717188.

Купете на място в Ателие МегАрт
Може да си уговорим среща на място в ателието или имате въпроси, не се колебайте да се свържете с мен, Меглена Костова на GSM +359 896 7171 88.

Клиентът е длъжен да запази документ за плащането си, както и история на поръчката си за бъдещи справки.

____
Ако клиентът не получи потвърждаващ мейл за успешен закупен или записан курс, ваучер или арт материал – трябва да се свърже с МегAртЦентър за изясняване и успешно завършване на покупката.

4. Връщане и възстановяване на суми

Всеки онлайн курс след заплащане се визуализра във „Вашият профил“. Ако курсът е присъствен ще получите потвърждаващ мейл или по телефон от МегАрт Център. Отказ от онлайн курс може да бъден направен в рамките на 3 дни от получаване достъп до курс.
Отказ от присъствен курс може да се направи писмено на e-mail: megart@megart.bg не по-късно от 8 дни преди стартиращия час на курса, като се приложи документ за плащането, дата на курса и IBAN за възстановяване на сумата. Сумата може да бъде възстановена само на лицето, заплатило курса. Клиентът е длъжен да се увери, че мейлът за отказ е получен и има насрещно потвърждение за срока и размера на сумата, която ще бъде възстановен по сметката му.

Замяна на курс е възможен на същата сума или с доплащане. При при подмяна на курс на по-ниска стойност – разликата не се възстановява. Прехвърляне към друга дата на същия курс е възможно в рамките на 4 месеца – безплатно, ако има такъв курс или с 10% доплащане за промяна в друг курс. Отказ от ваучер не се приема и сумата не се възстановява.

При невъзможност на МегАрт Криейтив да предостави стоките и услугите, трябва да уведоми клиентите си и да възстанови сумата по сметките им или да предостави възможност за замяна с друга дата или курс.