fbpx

Отключи художника в теб – базово ниво

АДРЕС


 

В ателието на МегАрт център, София, кв. Лозенец, ул. „Вежен” 14, има цветни кашпи с мозайки, входът е по стълбите надолу, вляво.

МАТЕРИАЛИОсигурени са всички инструменти и материали, удобно работно място и творческа среда. За почивките – чай или кафе с бисквитки.

ЦЕНАЦената на курса е 300 лв.

Цена: 260 лв. (на участник) при записани двама или при ранно записване и капариране до една седмица предварително.

Можете да запазите място, като се регистрирате и капарирате.

БОНУСПолучавате и ваучер от 20 лв. за следващ курс от поредицата „Отключи художника в теб“ – рисуване с помощта на дясното полукълбо на мозъка, с водещи Меглена Костова и Мариана Матева.

Курсът е подходящ за всеки, който

е учил някога рисуване, но отдавна не е рисувал.


       умее да рисува, но иска да овладее нови, непознати техники.


             иска да развие своята креативност.


                     търси чрез рисуване хармонията и баланса в себе си.


                            мечтае да се научи да рисува.

Стига да знаете от коя страна се държи моливът, в този четиридневен курс по рисуване можете да се научите да рисувате с молив реалистично, вярно и точно. Уверявам ви!

Не е нужно да имате проявен талант. Без сложни академични термини ще получите основни знания и умения за рисуване по натура. Заедно ще научим мозъка да превключва в десния творчески режим на мислене.

Курсът е подходящ за всеки от 15 до 105 години.

 

Курсът “Отключи художника в теб” е посветен на формиране на базови знания и техники по рисуване, които ще ви позволят да рисувате от натура – ще освободите въображението и личностния си потенциал. Този курс е първият от поредицата курсове по рисуване с помощта на десния ни режим на мислене.

Техниките на рисуване, на които ще ви научим, са умения, които, веднъж усвоени, остават за цял живот, както четенето, шофирането или карането на колело.

 

Ще се запознаете с двата режима на работа на човешкия мозък. С практически упражнения ще разберете как съзнателно да получите достъп до скритите ресурси на вашия мозък, за да работят по-ефективно във ваша полза.

 

 

Ще научите лесни техники и инструменти, които в началото на заниманията по рисуване ще ви подкрепят.

 

Ще ви помагаме в целия творчески процес. МегаАрт център е мястото, където можете да експериментирате, да учите и да откривате нови хоризонти, да творите.

Пътят на всеки художник започва от рисунката с молив


Гледайте видеото и научете повече за програмата на нашия курс, както и за рисуването с помощта на десния режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”.

Какво ни дава курсът

Знания за различните материали по рисуване. Ще се научите да познавате различните моливи и гуми, да ги избирате в зависимост от вида на работата и да ги използвате в различни техники.

Правилна настройка на ръката. Ще се научите да работите с червената плака и различните видове защриховане, тониране и преливане.

Умения за създаване на обем на различните обекти с помощта на светлината и сянката – как да се получи само с креда и гума.

Техника за правилно разполагане на обектите в пространството. Ще се убедите, че с помощни линии е лесно да създадете реалистична рисунка.

Лесен начин за изобразяване на преден и заден план при рисуване на интериор, без задълбочено да познавате законите на перспективата. С получените знания ще нарисувате своята вярна интериорна рисунка.

Инструменти, които ви помагат в началните занимания. Без анатомични познания за човешката ръка и лице ще нарисувате много вярно и точно своята ръка и своя автопортрет.

Отключи художника в теб само за 4 дни!

Какво изучаваме в курса


Техниките на рисуване, на които ще ви научим, са умения, които веднъж усвоени, остават за цял живот, както четенето, шофирането или карането на колело.

 

Когато имате вече тези умения, можете да рисувате каквото и да е – портети, котки, кучета, човешки фигури, пейзажи, архитекурни обекти, ръце, крака, натюрморти… Списъкът е безкраен. Методът е същият, само сложността на обекта и средствата се променят.

 

Оказва се, че да се научиш да рисуваш, всъщност не означава буквално „да се научиш да рисуваш“. Парадоксално, но да се научиш да рисуваш означава да се научиш да правиш ментално превключване от ЛЯВ режим (работа с ляво полукълбо) в ДЕСЕН режим (работа с дясно полукълбо).

 

Точно това прави всеки, който се е обучава да рисува.

 

Материали и инструменти, с които ще рисувате по време на курса


Материали, които са включени в цената.

 

 • 6 вида черни графитени моливи H, HB, 2B, 4B, 6B
 • класическа гума
 • хлебна гума
 • креда 2H
 • листа, хартия, разпечатки
 • работна папка за вашите работи

 

Материали и инструменти, с които ще разполагате по време на курса и можете допълнително да закупите

 • молив гума 2,5 мм
 • плоска молив гума
 • базова разграфена плака А4
 • разграфена плака с диагонали А4
 • разграфена плака А6
 • ъгломер

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на МегаАрт  център – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на моцъка.

Създател на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи художника в теб“. Инструктор и специалист по Нейрографика.

Автор на 7 учебника в образователната ни система.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум  мисията й е да отключва художника и твореца у всеки човек.

Мариана Матева

Художник.

Завършила е Националната художествена академия, специалност „Художествено пространствено оформление“, член на СБХ.

 

Работи в областта на приложната графика, илюстрацията и живописта.

Дългогодишен педагог по изобразително изкуство. От 1990 г. рисува картини с космични послания за добруване и просветление.

 

Като част от екипа на МегАрт център обучава и подкрепя всеки курсист, дръзнал да приеме предизвикателството да отключи художника в себе си.

КУРС В ЦИФРИ

6

години курсове “Отключи художника в себе си” променят живота

89

проведени курса, сложили ново начало

.

346

участници, които са предизвикали себе си

7266

рисунки, които са помогнали на курсистите да повярват в себе си

Работи на нашите курсисти

СЛЕД КУРСА

сертификат


След края на курса получавате сертификат за преминат курс “Отключи художника в теб” базово ниво – рисуване с помощта на десния режим на мозъка.

портфолио

След като преминете курса, ще имате готово портфолио с оригинални, нарисувани от вас работи. Това е началото. Продължете напред!

знания

Курсът ще ви даде не само практически знания по рисуване, но и разбиране как работи вашият мозък, което ще ви помогне и за други сфери от живота ви.

увереност

Ще се появи увереност във вашите способности. Ще откриете удоволствие и удовлетворение от рисуването.

любимо занимание

Увереността в добрите резултати ще превърне рисуването в любимо занимание.

развитие

А ако рисуването за вас е не само увлечение, курсът ще ви помогне да развиете вашата креативност, ще виждате и използвате повече от своя капацитет и ще управлявате ежедневието си по-добре. Рисуването променя света около и вътре във вас.

Защо да избереш метода на обучение с помощта на десния режим на мозъка

 • Водещите са автори на програмата на курса

 

 • Обучавате се по метод, сходен със сугестопедията

 

 • Още на първия ден имате огромни резултати

 

 • Терминологията и методиката са достъпни за начинаещи

 

 • Рисувате само с качествени материали и инструменти

 

 • Достъпни цени и възможност за ползване на отстъпки

Отзиви на наши курсисти

 

Преживях неповторими часове, учейки се да наблюдавам, преживявам и отразявам видяното. Мега и Мери ми показаха колко неща мога, без да предполагам дори! Смело заявявам, че отключиха самочувствието ми да творя и да се забавлявам! Ако мислите, че е трудно – пробвайте при тях!

Иванка Тодорова

 

 

Не съм вярвала, че мога да нарисувам нещо и то да бъде разпознаваемо от другите… например кон. Обаче благодарение на Мери и Мега се научаваш да откриваш детето в теб, да виждаш света по нов начин, да се наслаждаваш на рисуването и да се вдъхновяваш. Събуждаш твореца в теб, когато си в хармония със себе си. Препоръчвам на всички, които казват “аз не мога”, да се доверят на професионализма и харизмата на тези прекрасни дами! Благодаря ви отново за вниманието, отношението и доброто. За мен беше удоволствие! Беше МЕГАяко 

Русалена Димитрова