fbpx

Задания – обратна връзка – супервизия – сертификат

Какво е супервизия

Супервизия е обратната връзка от вашия инструктор, който следи дали изискванията на автора на метода са спазени: дали са усвоени стъпките на алгоритъма, правилно ли е формулирана тема, има ли наблюдение в трите точки на вниманието, усвоена ли е техниката на рисуване на нейрографичната рисунка. 

Супервизията е за отговори на вашите въпроси с коментари, напътствия и препоръки за вашата рисунка и описания. Не се притеснявайте – това е положителен метод и няма оценъчен характер. Аз, вашият инструктор Меглена Костова, съм тук, за да ви помогна да разберете, усвоите и приложите всички знания и да продължите сами да прилагате метода в своя живот и за собствени нужди. 

И отново напомням, без право на преподаване! Как да станете инструктор – продължете да се обучавате. 

Ако ви харесва методът и силно желаете да го споделите, тогава разкажете за своите резултати,  станете посланици на Нейрографиката и препоръчайте моите курсове! 

Как да се подготвим за супервизия и Шаблон

Четири точки на вниманиетo:

1. Наблюдавате промяната на това което виждате.
2. Наблюдавате промяната на чувствата и емоциите.
3. Наблюдавате промяната на физическите усещания и какви сигнали ви дава тялото.
4. Наблюдавате промяната на смисъла, мислите и изводите.

В описанието можете да добавите и вашите въпроси

Шаблон на описанието:

Копирайте текста от шаблона и го дублирайте като коментар заедно с файла – вашата рисунка за супервизия накрая на всеки урок. Прочетете упътванията, които са в червен текст и след това ги изтрийте. 

Моля, напишете точната формулировка на темата, която сте написали на гърба на рисунката и броя на думите за активация. Добавете във всяка точка вашето описание на наблюденията на четирите фокуса на вниманието:

 • наблюдения за трансформациите които виждам в рисунката,
 • наблюдения за промяната на чувствата и емоциите които изпитвам,
 • наблюдения за усещания в тялото,
 • наблюдения в промяната на смисъла на темата и осъзнавания. 

Името на алгоритъма:

1. Тема 0.1 и думи на активацията:
2. Композиция
3. Слепване с окръгляне:
4. Интеграция:
4.1. Фигура и фон:
4.2. Архетипиране:
5. Линиите на полето:
6. Фиксация:
7. НОВА точка Стилизация:
8. Обобщения:
8.1. Тема 0.2 и думи във втората активация:
8.2. Събития и резултати:

Най новата точка в базовия алгоритъм е СТИЛИЗАЦИЯ. Това е последни доработки за достигане на естетическа красота и достатъчност. Да се до окръгля ако трябва някъде, добавяне на цвят ако почувствате нужда. Тук обмисляте обобщението. Анализирайте как се е трансформирала първоначалната ТЕМА 0.1 в ТЕМА 0.2. 

В последната точка опишете макар и незабележими събития, които са се случили вследствие на вашата нейрографична рисунка. Разбира се, тук добавете най-вече резултатите, ако има такива 🙂

Сертифициране

 • След успешно преминаване на 4-те урока, усвояване на знанията и обратната връзка –  супервизия ще получите и своя дигитален сертификат от Института по психология на творчеството за успешно взет Алгоритъм на Нейрографиката
 • Името, което ще се изпише на вашия сертификат, е потребителското ви име в платформата за обучение на Мегарт Център. Ако желаете може да го промените в профила си.

СЕРТИФИКАТ

Сертификатът за алгоритъм  на Нейрографиката се издава от Института по психология на творчеството чрез вашия инструктор. 

Материалите, представени онлайн каналите по Нейрографика, са защитени с патент и авторски права. Видеата са с информационна цел, не отразяват целия обем на темата и не могат да бъдат използвани за преподаване на други хора на метода. Този курс може да се ползва само за себе си за личностни промени, за следващо ниво Специалист и Инструктор Нейрографика продължете обучението си. 
Бъдете внимателни, качествено обучение по Нейрографика може да бъде осигурено само от официалните инструктори на Института по психология на творчеството.

Срещи в ZOOM - ще бъда винаги до вас.

Ежеседмично има срещи с Меглена Костова за всички въпроси, помощ, възможност за показване на конкретна рисунка, коментари и обратна връзка. Следете Фейсбук страницата Мега Нейрографика или последвайте линка https://courses.megart.bg/courses/zoom-meeting/

Продължете да учите

Във Вашия Профил може да прибавяте още уъркшопи и Алгоритми на Нейрографиката, като ще ползвате специални цени като вече сертифициран  Ползвател 
вижте всички актуални курсове https://courses.megart.bg

ВАЖНО

За успешно завършване на целия курс и получаване на Сертификат трябва да сте маркирали бутон “Маркирай завършено” за всеки раздел в курса и от въвеждащи статии. А по време на видеоуроците ще получите одобрение от инструктора за завършен урок след супервизията ви.

Във вашия профил можете да видите всички етапи на вашия курс и да се върнете, да маркирате, за да получите 100% завършено” и да получите сертификата си.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА!!!! Какво ОЩЕ трябва дa знаете за обучението Ви в МегАрт Център

За успешно завършване на всеки курс, да усвоите всички знания, които са ви необходими за да рисувате за свои нужди по ваши актуални теми и казуси и за да получите сертификат, трябва да знаете:

 1. Всеки КУРС в началото има ВЪВЕЖДАЩИ УРОЦИ и трябва да да се запознаете с информацията в тях и ръчно да отбележите всички от тях с бутон “ЗАВЪРШЕНО” (маркирате завършено).  
 2. Същинското обучение във всеки курс са ВИДЕО УРОЦИТЕ.
  • Видеоуроците са записани предварително: На база опита и работа в курсове “на живо” най-често срещаните коментари са: “Не ми стигна времето да си довърша рабоата”, “не чух… не разбрах какво да правя..”… а.. групата курсисти не може да изчаква и преповтаря. А в онлайн курс с видеоуроци имате възможността да преглеждате отново материала, да връщате, да спирате, да рисувате в удобно за вас време и сутиация, да премисляте или да довършите дори и в друг ден вашата рисунка. Имате комфорт, че времето не ви притиска и спокойно самостоятелно можете да практикувате в удобно за вас време и колкото пъти желаете. Всяка нейрографика е различна и можете да рисувате по една техника неограничен брой теми.
  • Достъп: курсът ви е достъпен 365 дни – повече практика, повече обратна връзка, повече време.
  • Oбратна връзка – всеки обучаващ се има обратна връзка със своя инструктор. Обратната връзка и работата с инструктор ви застрахова срещу грешки и предоставя чудесна възможност да подобрите работата си. 1) Супервизията – на края на всеки урок предавате една рисунка и получавате обратна връзка с видеосупервизия; 2) онлайн срещите с инструктор Меглена Костова; 3) messenger чат за обучаващите в МегАрт Център
 3. Супервизия. Уроците съдържат практически задачи. Те обикновено трябва да бъдат попълнени, за да завършите успешно и да вземете сертификат.
  • Във един видео урок предайте по една рисунка! за супервизия. В рамките на седем дни вие ще получите по имейл видео обратната връзка – инструкторът коментира изпълнените задачи, посочва грешки, одобрява или иска да преработите/довършите работата си. Ако не е одобрено вашето задание, обърнете внимание на препоръките от супервизията отново изпратете преработената рисунка за успешно преминаване на урока.
  • Всяка рисунка трябва да е придружена с описание на процеса (виж указания за предаване на задание и шаблона който можете да ползвате)
  • Вашите въпроси, свързани с урока можете да зададете и с описанието на предаденото задание за супервизия, или се включете е ZOOM срещите ни (имате урок Среща в ZOOM), където на живо се срещаме всяка седмица.
 4. Допълнителни супервизии на останалите техники от курса или други ваши рисунки можете да си поръчате допълнителна супервизия.
 5. Мега КЛУБ по Нейрографика. Ако желаете регулярно да рисувате Нейрографика по интересни и актуални теми, може да се абонирате в Мега КЛУБ по Нейрографика,   в който всяка седмица рисуваме по избрана от вас тема
 6. Лична консултация. Има случаи, в които имате нужда от лична консултация, например за формулиране на темата, по която ще рисувате или определяне на точния алгоритъм за даден казус, който искате да разрешите. Тогава можете да си поръчате лична консултация.
 7. Личен алгоритъм. Ако темата, по която искате да постигнете резултати, е много важна и специална за вас, може да ви се изготви ЛИЧЕН АЛГОРИТЪМ по конкретен ваш казус.
 8. ВИП КЛИЕНТ. Ако желаете да се възползвате от индивидуални услуги при изучаването и ползването на метода Нейрографика, може да се свържете с Мега Костова за да изготвим ваша лична програма като вип клиент.