fbpx

Тук е мястото, където ще намерите миниуроци и упражнения, към които винаги можете да се връщате, за да сте уверени в техниката на рисуване и придобиването на опит в Нейрографиката.

В Нейрографиката има основни принципи и техники, които трябва да усвоите, за да работи методът ефикасно за вас.

Kaк да подходим при избор на тема​​

В Нейрографиката винаги се рисува на определена тема. Всяка мечта, желание, копнеж, търсене, казус, проблем, могат да са тема, по която да рисувате. На гърба на белия лист формулирайте и запишете темата си, следете своите усещания и осъзнайте как мозъкът ви възприема работата над вашата тема. За Основния курс аз винаги препоръчвам лесно измерими теми. Резултатът може да се очаква, да се види и измери в рамките на броени дни.
Ето области, които могат да ви подскажат тема, по която да рисувате:

 • отношение, нагласа към хора, работа, ситуации, което искате да проемните
 • за здраве, спокойствие, щастие, любов
 • ограниения-спирачки, които имате в живота и цели, които искате да достигнете
 • проблеми от всякакво естество, които ви тревожат
 • управление на проекти
 • кариерно или личностно развитие
 • предметни цели – да получите, постигнете нещо материлано
 • житейски или духовни цели – да имате или постигнете нещо емоционално, да намерите път към… 
 • конфликти, за изясняване човешки взаимоотношения
 • себеосъзнавания, търсения, нужда от отговор
 • нещо, което трябва да се дооправи,  домоделира или да се измисли изначало

Как да формулираме тема​

МИНИУРОЦИ

Тези няколко кратки видеоклипа целят да са винаги ваша подкрепа и ще ви обяснят нещо, което може да се изплъзне от първия път. Можете да се връщате понякога тук, за да си припомните и да опресните важните първи стъпки в неврографията.

Какво е нейролиния

Това е линия, която не се повтаря в нито един участък в своя път и ни води там, където не очакваме да я видим.

Как да рисуваме нейролиния - упражнение

Смисълът на рисуването на Линията на Пискарьов е да се създаде такъв живот, в който да има изненада. И въпреки това да проправи пътя, по който се движи личността, като остава осъзната и отива там, където трябва.

Когато тренираме Линията на Пискарьов, начертаваме маршрута, по който да се движат нашите планове, идеи, взаимоотношения. И когато начертаем маршрута и когато ние го видим, нарисуван на листа, несигурността ни намалява. Имаме среща с непознатото, виждаме завоя към непознатото и това е мистичният момент, в който съзнаваме, че ние създаваме този маршрут. И така животът ни се превръща в наше творение.

Линията на Пискарьов е линия, която не се повтаря в нито един участък от своето  движение и я водим там, където не предполагаме, че ще бъде. Важно е да се отбележи, че това не е спонтанна линия, а ние я водим-рисуваме волево и осъзнато. Рисуването на Линията на Пискарьов ни извежда от стереотипите и състоянието на програмиран живот. 

Мнозина живеят с илюзията, че животът ни се повтаря всеки нов ден. Но ако сте внимателни и ако сте наясно, че не е така,, тогава ще забележите, че неделята е различна от предишната неделя, всеки изгрев е различен от предишния изгрев. Слънцето никога не се повтаря и животът никога не се повтаря.

Как да се подготвим за супервизия и Шаблон

Четири точки на вниманиетo:

1. Наблюдавате промяната на това което виждате.
2. Наблюдавате промяната на чувствата и емоциите.
3. Наблюдавате промяната на физическите усещания и какви сигнали ви дава тялото.
4. Наблюдавате промяната на смисъла, мислите и изводите.

В описанието можете да добавите и вашите въпроси

Шаблон на описанието:

Копирайте текста от шаблона и го дублирайте като коментар заедно с файла – вашата рисунка за супервизия накрая на всеки урок. Прочетете упътванията, които са в червен текст и след това ги изтрийте. 

Моля, напишете точната формулировка на темата, която сте написали на гърба на рисунката и броя на думите за активация. Добавете във всяка точка вашето описание на наблюденията на четирите фокуса на вниманието:

 • наблюдения за трансформациите които виждам в рисунката,
 • наблюдения за промяната на чувствата и емоциите които изпитвам,
 • наблюдения за усещания в тялото,
 • наблюдения в промяната на смисъла на темата и осъзнавания. 

Името на алгоритъма:

1. Тема 0.1 и думи на активацията:
2. Композиция
3. Слепване с окръгляне:
4. Интеграция:
4.1. Фигура и фон:
4.2. Архетипиране:
5. Линиите на полето:
6. Фиксация:
7. НОВА точка Стилизация:
8. Обобщения:
8.1. Тема 0.2 и думи във втората активация:
8.2. Събития и резултати:

Най новата точка в базовия алгоритъм е СТИЛИЗАЦИЯ. Това е последни доработки за достигане на естетическа красота и достатъчност. Да се до окръгля ако трябва някъде, добавяне на цвят ако почувствате нужда. Тук обмисляте обобщението. Анализирайте как се е трансформирала първоначалната ТЕМА 0.1 в ТЕМА 0.2. 

В последната точка опишете макар и незабележими събития, които са се случили вследствие на вашата нейрографична рисунка. Разбира се, тук добавете най-вече резултатите, ако има такива 🙂

Да рисуваш Нейрографика (Неврографика) е лесно, стига да спазваш последователността и някои правила. Припомнете си стъпките

Прочети повече →