fbpx

ШКОЛА ПО РИСУВАНЕ и Лятно училище

Индивидуални и групови творчески занимания

Лятно Арт училище за деца от 5 до 12 години
Рисувай с две ръце и бъди себе си

Мили деца,

Каня ви в моето ателие да рисуваме и творим заедно.
Ще ви е интересно да видите моето вълшебно местенце, където обичам до късно да рисувам и майсторя красиви неща. В големия шумен град това е оазис, сътворен от мен.
 
Аз съм художник-приложник и съм учила както рисуване, така и да правя детски играчки и дизайн на детската среда.
Обичам да преподавам рисуване на деца като вас и пораснали деца, като вашите родители.
Елате да рисуваме и майсторим заедно, да ви покажа моите картини и първата ми играчка, които съм изработила на вашите години. Ще ви покажа как рисувам с две ръце и всички забавни упражнения за рисуване с две ръце. И накрая ще се запознаете с моите две малки кученца Джеси и Катрин и котарака Оливър, който обича да ни отмъква четките и гумичките за моливи.

Курсът е подходящ за деца, които:

 • искат да се научат да пишат красиво
 • обичат да играят, рисуват и творят
 • обичат да майсторят красиви неща
 • си мислят, че не могат да  рисуват
 • искат чрез рисуване да се хармонизират и балансират

Какво изучаваме в школата

Любими на децата са

ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ, 

в които те се запознават с различни техники в приложното и изящното изкуство. Упражняваме рисуване с двете ръце, поощряваме креативното им мислене при изработката на красиви и практични предмети, получават знания за различните материали и техники на рисуване, експериментират и фантазират.

ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА.

Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме. Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка също както тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това помага бързо да подобрим паметта и фината моторика.

за днешните претоварени и стресирани деца, с безкрайните изисквания в училище и учебна програма, силно ориентирана към левия режим на мозъка, не им остава много време за изкуства.

Тук ценим свободния избор

Тук намират оазис на мечтите си и нещо по различно – няма оценки, рисуват свободно по свои индивидуални проекти, на теми, които тях ги вълнуват. Не поставяме граници на творческата изява, правим гимнастика за пръсти, за да тренираме мозъка,  рисуваме с две ръце за баланс, телефоните са ни в помощ на процеса, люлеем се на люлки в почивката.

Колко е важно да рисуваме

За децата е изключително важно да рисуват често. Повечето родители не знаят как може да навредят на детето неправилната методика, изискванията и оценките по рисуване.

Ние помагаме на родители

които искат щастливо дете, които го възпитават в свободомислеща и творческа личност, която да не спира да мечтае и твори. Защото творческите професии ще са търсените и печеливши професии в нашето бъдеще.

Тук откриваме потенциала и таланта на вашето дете!

КУРСЪТ обединява две авторски програми: „Рисувай с две ръце“ и „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“. Така успоредно с творческите занимания и интерактивни игри децата се учат да вярват в себе си, на уважение един към друг, освобождават се от минали неудовлетворености и превръщат своите мечти в цели.

 

И най-вече децата ще се научат да използват творческото си мислене не само за да рисуват, а и в ежедневието при търсене на отговори и решения, в нови ситуации, когато трябва да изразят себе си и своите чувства. След курса ще пристъпват по-уверено във всяка нова среда, предизвикателство и ситуация. Защото тук ще ги тренираме да ползват интуицията си и творческия си потенциал.

подкрепяйте децата си след курса

Мили родители,

след нашия курс имаме нужда от вашата подкрепа. Радвайте се на постигнатото от вашето дете, на новите му знания и умения. Грижете се за посетите от нас семена. Поливайте ги, упражнявайте се, творете заедно, грижете се да се развиват. Нека тези умения се превърнат в навици, полезни в живота.

Часове за творчески занимания

Не забравяйте, че една трета от учебните занимания на вашето дете е добре да са творчески. В училище това не се случва! Ваша е грижата да поддържате този баланс.

Фитнес за пръстите

Правете заедно тази гимнастика. Отнема само две-трети минути, но има поразителен ефект. За синхронизация, за настройка, за баланс. Също помага за по-добра памет и концентрация. Това може да е вашият ТАЕН РИТУАЛ за настройване и успокояване преди работа или сън.

Ден с предизвикателство

Задавайте малки предизвикателства, в които вие да участвате наравно, например: ДЕН на благодарността, ЧАС без интернетДЕН за четене на книги и др. Това ще сплоти допълнително семейството, ще балансира взаимоотношенията и ще разкрие нови черти в характерите.

Правете комплименти

Искреният комплимент винаги се усеща, – акцентира на хубавите неща, повишава самооценката на децата и увеличава радостта в семейството.

Защо да изберете Детски МегАрт център


Защото тук преподават професионалисти!


Защото си обичаме професията!

 

Защото тук се радваме, когато правим грешки!

 

Защото не включваме климатик и ходим боси!

Преподаватели

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на МегаАрт  център – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на моцъка.

Създател на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи художника в теб“. Инструктор и специалист по Нейрографика.

Автор на 7 учебника в образователната ни система.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум  мисията й е да отключва художника и твореца у всеки човек.

Мария Чавдарова

автор на тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“

Педагог, треньор,

инструктор с над 10 години опит в работата с деца и възрастни в сферата на личностното развитие и обучение чрез преживяване.

 

Автор на тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“.

 

Създател на курсове „Умението да общувам“, „Как да превърнем своята мечта в цел“, „Самооценката – моят добър приятел“, „Характерът на лидерите“ и др.

 

„Аз вярвам в потенциала на всяко дете!“

Ясена Маркова

Съавтор на метода „Рисувай с две ръце“,
преподавател и педагог от 5 години в детски МегАрт център. С голям опит като аниматор на детски организирани събития.
 
Завършена магистърска степен по биология в Устърския университет в Англия, с дисертациона тема:
Изследване влиянието на метода „Рисувай с двете ръце“ върху развитието на двете полукълба и как това подобрява когнитивната функция на мозъка,
и тема:
„Как арт терапията влияе на патофилиологията на стреса?: мета-анализис“.
 
Многогодишен състезател, победител и представител на Българската фехтовка:
 
„С моя опит в спорта, рисуването и науката вярвам, че овладяването на физически и творчески умения ни стимулира да постигнем невероятни неща и подобрим себе си.”

Йоана Костова 

Завърших Националното училище за изящни изкуства, специалност „Скулптура“ и сега съм студент в Националната художествена академия.

По-голямата част от съзнателния ми живот е в сферата на изкуството. Обичам да правя абсолютно всичко, което като измисля, мога да осъществя с двете си ръце – дали ще  малка шантава рисунка, докато чакам някъде, или скулптура, или изработка на специален подарък за мой приятел, или някой интересен експеримент, обичам да не ми е скучно.

Изкуството за мен е фантазиране, приключение и начин да създаваме нещо от сърце и душа. Подготовката ми в сценография, театралноо майсторство и съпричастността ми към каузата на БЗДП ми дава широк хоризонт и ме прави това, което съм.

Ще ви помагам в творческите ви проекти, които заедно ще измислим и осъществим. Очаквам ви в ателието! 

ЗАНИМАНИЯТА,

включени в курса под формата на игри 

 
 • ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА 

 • ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ

 • ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА

 • МЕТОДЪТ “РИСУВАЙ С ДВЕ РЪЦЕ”

 • ТЕХНИКИ НА ОБЩУВАНЕ

 • ЦЕЛИ И МЕЧТИ

 • САМООЦЕНКА  

Отзиви на пораснали участници

Преди близо 16 години, когато бях на около 7, Меги запали в мен огромна страст към приложните изкуства. Безспорно едни от най-хубавите ми спомени са от летните курсове, когато ми помагаше да влагам цялото си въображение и интерес, за да създам нещо съвсем ново и красиво! Меги, благодаря ти, че запали тази страст в мен, която продължава вече цели 16 години! С нетърпение чакам някой ден, когато имам деца, да ги водя при теб! ❤️

Mila Pavlova

Какво казват за Нейрографиката с Мега